Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Icon - världens första iPhone-magasin

Publicerad: 8 juni 2012, 15:13

I juni lanseras Icon som mobilapplikation. Med det blir man första magasinet i världen att lanseras i iPhone. Användarna kommer att kunna ladda ner artiklar och intervjuer från magasinet gratis – på både svenska och engelska.


Ämnen i artikeln:

Icon

Applikationen har utvecklats i samarbete med Mag+ och är byggd för att  ge användarvänlig läsning i mobilen.

Artiklarna kommer att släppas en  gång i veckan. De första utgåvorna innehåller bland annat reportaget om  Slash som gavs ut i Icon samt intervjuerna med den svenske kocken Mathias  Dahlgren och den legendariska forskaren Jane Goodall, som båda kommer att  finnas i det kommande numret av Icon.
– Det finns två miljoner  iPhones i Sverige i dag och Icons läsare lever aktiva liv. Den digitala  pocketversionen av Icon är en läsarservice och ett väldigt bra  komplement till papperstidningen, säger Icons chefredaktör Peter  Smirnakos i en kommentar.

En orsak till lanseringen är att det mobila surfandet i Sverige ökat explosionsartat det senaste året.
–  Läsupplevelsen har varit A och O för oss. Vi ville behålla  magasinskänslan där text och bild samspelar, och samtidigt skapa en helt  ny, unik läsupplevelse, anpassad för telefonen. Och med den här  lösningen är vi faktiskt först i världen, säger Icons chefredaktör Joel  Persson i en kommentar.

Med engelsköversatta applikationen Icon  Global tar Icon tillfället i akt att göra entré på den internationella  marknaden.

Mobilversionen kommer att kunna laddas ner i 123 länder.
–  Många av artiklarna i Icon har ett läsvärde även utanför Sveriges  gränser, därför känns det roligt att vi nu kan släppa delar av vårt  material även på engelska. För oss är det här det perfekta sättet att  känna oss fram på den utländska marknaden samt att utveckla vår digitala  närvaro, säger Peter Smirnakos i en kommentar.

Applikationerna Icon Sverige och Icon Global kommer att finnas i Newsstand i App Store från slutet av juni.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Icon

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.