Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

IDG drar igång storsatsning på säkerhet

Publicerad: 27 mars 2013, 14:13

Förlaget International Data Group, ID, med flaggskeppet Computer Sweden i spetsen är i full färd med att sjösätta en av sina större satsningar för året – Säkerhet24. CS-satsningen drar igång den 4 april och Håkan Ogelid, med ett tidigare förflutet som nyhetschef på CS, är redaktör för densamma.


Ämnen i artikeln:

IDGComputer Sweden

– Det är första gången som Computer Sweden och IDG genomför en rejäl  satsning på säkerhet. Det är egentligen lite märkligt att det inte har  skett tidigare med tanke på vilket spännande område det rör sig om,  säger Håkan Ogelid.

Han har tillbringat den senaste tiden med att  besöka säkerhetschefer hos företag och myndigheter samt olika  säkerhetsleverantörer.

Bilden är entydig – området blir allt viktigare.

Det  är framförallt fyra trender som driver utvecklingen – en enorm  datorexplosion generellt sett, den ökade användningen bland konsumenter av alltifrån  smartphones till läsplattor, det så kallade molnet som gör att alltfler  tjänster läggs online samt alltmer avancerade intrång.

–  Säkerhetsbiten har gått från att hanteras av nej-sägare på  it-avdelningarna till att företagen  nu hela tiden vill kunna göra mer, säger  Håkan Ogelid.

Han menar företagen samtidigt har blivit alltmer  medvetna om faran och de risker som uppstår i samband med olika former av  dataläckage. Inte minst de negativa effekter som kan uppstå hos varumärket i samband med ett allvarligt intrång.

–  För en bank handlar det inte så mycket om att skydda fysiska pengar  längre, utan mer om att hantera säkerhetsfrågan kring elektroniska  dataströmmar, säger Håkan Ogelid.

Missionen är klar – Säkerhet 24 ska lyfta fram rollerna och bli en hjälp för dessa personer i sitt vardagliga arbete.

Totalt rör det sig om en målgrupp på cirka 15 000 personer i dagsläget:
–  Det finns helt klart stora förväntningar på sajten. Jag tror också att  många som ansvarar för säkerhetsbiten känner sig ensamma. Här kan  Säkerhet24 bli en hjälp för dessa grupper, säger Håkan Ogelid.

IDG-satsningen innebär också att man ska satsa på olika säkerhetsevent och forum inom samma område.

IDG har väl gjort säkerhetssatsningar förut?
– Jo, men i betydlig mindre skala, säger Håkan Ogelid.

Han vill inte gå in på vilken pengapåse han har till sitt förfogande.

Håkan Ogelid tycker också att det är svårt att peka ut några särskilda konkurrenter på området:
–  Vi gör en nischad satsning på sedvanligt IDG-manér. Vi har inga  ambitioner att rikta oss till konsumenter i detta skede, säger Håkan  Ogelid.

Han har också noterat att företag som Assa Abloy och  Securitas får allt större IT-inslag i sina produkter, men inte heller det är någon  primär målgrupp i detta skede:
– Där ligger nog inte inköpsbesluten hos våra tänkta kärnläsare, säger Håkan Ogelid.

Han menar också att intrången blir alltmer avancerade:
–  Numera sker utvecklingen så snabbt och intrången så sofistikerat att  man många gånger inte ens har hunnit med att namnge attacken, säger  Håkan Ogelid.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

IDGComputer Sweden

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.