Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Idol-profil går in i Ung Cancers styrelse

Publicerad: 7 oktober 2014, 10:20

Daniel Breitholtz.

Foto: Carina Jäderström.

Ung Cancer har valt en ny styrelse efter ett extrainsatt årsmöte igår. Idol-profilen Daniel Breitholtz är en av de nya ledamöterna.


Ämnen i artikeln:

Ung CancerIdolDaniel Breitholtz

– Att tacka ja var ett av de lättaste och mest självklara val jag gjort, säger Daniel Breitholtz.

Han är medlem av Idols originaljury och jobbar idag för managementbolaget Beard Monster.

Nu står det klart att han också blir en av åtta nya styrelseledamöter för Ung Cancer - en organisation som vill skapa förbättrad livskvalitet för unga personer som drabbas av cancer.

– Vi vill ha engagerade människor som brinner för att göra världen till en bättre plats, säger Ung Cancers generalsekreterare Julia Mjörnstedt i en kommentar.

Organisationen består idag av tolv medarbetare och har vuxit snabbt i år – man har bland annat introducerat ett landsmöte för alla medlemmar, dragit igång ett 4-miljonerkronorsstipendium och även startat ett mentorskapsprogram.

Daniel Breitholtz har själv förlorat sin styvfar i cancer när han var tonåring och menar att det hade behövts en sådan organisation då.

Övriga nya ledamöter är: Emma Knaggård Wendt (ordförande), Ashkan Safaee, Hanna Wekell, Anastasios Papadopolous, Ida Bohman, Martin Lindström och Madeleine Sundell.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.