Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ikea är Sveriges mest värdefulla varumärke – men Ericsson det starkaste

Publicerad: 14 april 2016, 06:20

Foto: Landets mest värdefulla varumärke – rent ekonomiskt.

Ikea är Sveriges mest värdefulla varumärke i pengar – men Ericsson det starkaste, samtidigt som Nordea tappar. Varumärkesexpert sågar Magdalena Anderssons bilmärkesbyte och dessutom: kritiken mot Facebooks chatt-botar.


Ämnen i artikeln:

TwitterEricssonFacebookVolvoNordeaGame of ThronesIkea

Ikea är Sveriges mest värdefulla varumärke – men Ericsson det starkaste
Varumärkes- och strategikonsultföretaget Brand Finance har listat vilka som är Sveriges mest värdefulla varumärken i kronor och ören. Förstaplatsen tar Ikea som värderas till 17 miljarder dollar (US), följt av H&M på andraplats och Ericsson på tredje. Nordeas varumärke har rasat med 17 procent men återfinns på en fjärdeplats. Ericsson uppges dock vara det starkaste varumärket ”tack vare ett konsekvent varumärkesbyggande och en aktiv samhällsdialog.” Mätningarna är gjorda baserade på statistik från den 1 januari.

Här är topp 10:

- Ikea
- H&M
- Ericsson
- Nordea
- TeliaSonera
- Volvo
- Svenska Handelsbanken
- SEB
- Swedbank
- Skanska

Läs mer på brandfinance.com 

Varumärkesexpert sågar ministerns byte av bilmärke
Finansminister Magdalena Andersson (S) liknade föra året svensk ekonomi med ”en nyproducerad Tesla” – men i samband med gårdagens vårbudget hette det istället Volvo. Igår visade det sig att bytet gjordes efter ett brev från Volvo, vilket Volvo för Resumé medgav var ”lobbying helt enkelt”. Nu menar Eva Ossiansson, universitetslektor på Handelshögskolan i Göteborg och specialist på varumärken, att ”det här känns inte okej” och att brevet får det att kännas ännu mer tveksamt: ”Finansministern ska vara oberoende och inte ha några kopplingar till ekonomiska intressen” säger hon till SvD.

Twitter låg nere på flera håll i världen
Användare i Europa, Nordamerika och Asien drabbades när Twitter under torsdagsmorgonen låg nere i någon timme i stora delar av världen. Både i webbversionen och apparna möttes användarna av ett felmeddelande när de skulle logga in. Till exempel tredjepartstjänster som Tweetdeck fungerade dock som vanligt. Många valde Facebook som plattform för sitt missnöje över det inträffade, rapporterar Omni som hänvisar till mashable.com

Se Game of Thrones intro med VR
Fantasyseriens intro, där en animerad version av världen succesivt byggs upp är hyllat av fans över hela världen. Nu kan du se sekvensen med i 360 grader med VR-glasögon tack vare ett samarbete mellan Facebook och Elastic, skaparna av introt, rapporterar wired.com. Se videon på Facebook.

Facebooks chatt-botar kritiseras
De nylanserade chatt-botarna uppges vara för långsamma. Tidningen The Verge har testat Wall Street Journals bot som dröjer flera minuter innan svar kommer – tillsammans med begrepp som ”breaking” och ”instant”, trots att svaren inte kommer särskilt omedelbart. Botarna är enligt tidningen ett av de ”långsammare sätten att använda internet på”. Enligt bedömare bör botarna göras snabbare om de vill att allmänheten ska börja använda dem, skriver theverge.com enligt Omni.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.