onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ikea går segrande i varumärkesfejd om C More-serien "Likea"

Publicerad: 6 april 2023, 07:52

Möbeljätten ansåg att den FLX-producerade serien snyltade på Ikeas inarbetade varumärke och anseende – och fick rätt.

Ämnen i artikeln:

NyheterIkeaC MoreFLXPRVMediaMedierVarumärkeVarumärken

R

Redaktionen

red@resume.se


Likea är en svensk dramakomediserie skapad av Felicia Danielsson och Vera Herngren, samt producerad av FLX. När C More varumärkesskyddade namnet på sin nya dramakomediserie ”Likea” gick det inte lång tid innan möbelkedjan Ikea reagerade.

Möbeljätten ansåg att ”Likea” snyltade på Ikeas inarbetade märkesnamn och anseende, vilket framgick i en invändning i fallet inlämnad till Patent- och registreringsverket (PRV). Nu står det klart att Ikea får medhåll av myndigheten vilket innebär att C Mores registrering hävs, det rapporterar nyhetsbyrån Siren.  

C More anser att det inte finns någon risk att förväxla varumärkena då ”Likea” uttalas ”lajka”, samt ”inte heller finns någon risk att man tror att det finns en koppling mellan invändarens varuhus och innehavarens tv-serie”. Men försvaret hjälpte inte, PRV anser att likheterna är för stora. 

”Likea” hade registrerats inom varumärkesklassen ”tv-underhållning”, Ikea har samtidigt en registrering inom den vidare klassen ”underhållning”. C More har nu två månader på sig att överklaga beslutet till domstol.

Utslaget påverkar endast varumärkesanvändningen av namnet och en inspelning av seriens andra säsong är redan igång. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev