Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

IKEA hyllar Gravity-parodi

Publicerad: 15 november 2013, 13:16

Den amerikanska filmen Gravity med Sandra Bullock och George Clooney i huvudrollerna hade premiär i slutet av augusti. En IKEA-variant på filmen har nu fått viral spridning och hyllas även av bolaget själv


Ämnen i artikeln:

IKEA

Tänk dig den amerikanska storfilmen Gravity i en IKEA-butik.

Så lyder upplägget för en kortfilm regisserad av Daniel Hubbard som har fått viral spridning på Youtube, enligt the Local.

Tidningen  konstaterar att en shoppingvända på IKEA kan vara en närmast  mardrömslik upplevelse med oändliga hyllor med varor, skrikande barn och  förbryllande pilar. Det blir ännu värre om man går vilse.

Det är  temat för filmen med namnet ”Alfonso Cuaróns Ikea” och den är tänkt att  vara en direkt kopia av Gravity fast utan rymdmiljö.

Kvinnan håller på att få panik, men mannen försöker lugna ned henne genom telefonkontakt.

”Ge mig en bild något”, säger mannen.

Kvinnan försöker svara genom att uttala namnet på en av IKEAs bokhyllor "Ädel".

IKEA är imponerade av filmen.
–  Vi tycker att den är rolig. Parodi är en form av smicker så vi  uppskattade det, säger Johanna Blomkvist, talesperson vid IKEA Sverige  till The Local.

Hon får också frågan om det verkligen stämmer att livet på IKEA är en omöjlighet.
–  Jag tror inte att det är omöjligt, men IKEA kan vara väldigt stort, och  det kan ibland bli svårt att hitta saker, säger Johanna Blomkvist till  The Local.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

IKEA

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.