Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ikeas varumärke använt i porrfilm

Publicerad: 8 oktober 2013, 09:49

Den svenska regissören Erika Lust har nyligen släppt en erotisk film med titeln ”I fucking love Ikea.” – Vi har självklart inget med det att göra och det hoppas jag är tydligt, säger Anna Pilkrona Godden, ställföreträdande pressansvarig på Ikea Sverige.


Möbelätten har figurerat i en rad porrsammanhang på sistone, enligt Expressen.

En  Ikeasoffa har fått en egen porrsajt och i en blogg pekar man ut  Ikeamöbler i porrfilmer. Nu kommer det senaste exemplet på hur Ikeas  varumärke utnyttjat i porrsammanhang – denna gång i porrfilmen ”I  fucking love Ikea” av regissören Erika Lust.

Förutom själva titeln så har skådespelarna bland annat sex på Ikea-möbler.

–  Sedan jag flyttade utomlands har Ikea blivit lite som en ambassad. För  många par som går till Ikea är det lite som ett förspel. Och när man har  byggt ihop en Ikeamöbel tillsammans så slutar det nog ofta med att man  har sex, säger Erika Lust.

Ikeas ställföreträdande pressansvariga,  Anna Pilkrona Godden, uppger att bolaget inte har något att göra med  filmen och att Inter Ikea Systems får hantera frågan om det rör sig om  ett varumärkesintrång.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.