Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ikonisk gubbe fyller 120

Publicerad: 18 september 2018, 12:28

Det franska däckföretagets frontfigur– en 120-åring i toppform.


Ämnen i artikeln:

Michelin

Michelingubben är idag känd i hela världen och respresenterar däckföretaget i mer än 150 länder. Michelingubben, eller Bibendum som han egentligen heter, tecknades första gången av Marius Rossillon (under psuedonymen O'Galop), och syntes första gången 1898 på en affisch med texten "Nunc est Bibendum", vilket betyder "Tid att dricka" på latin. 1898 var bilar väldigt dyra och för att attrahera rätt målgrupp designades Bibendum som en överklassprofil som rökte cigarr och bar monokel. Samtidigt kommer Michelinmannens vita färg från färgen på de första bildäcken.

I och med att tiderna och målgrupperna har förändrats har även Bibendum också ändrats, han har till exempel varit både trollslända, magiker och dykare. Genomgående har varit att Bibendum förädrats i takt med att tiderna förändrats.

I samband med 120-årsdagen släpps historiska designer på Bibendum. Dessutom kommer det hållas en utställning på Michelinmuseet,  L'Aventure Michelin, i Michelins franska hembygd Clermont-Ferrand. Utställningen pågår mellan den 27 juli och den 31 december.

Ämnen i artikeln:

Michelin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.