Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Imperiet växer"

Publicerad: 16 juni 2008, 09:37

– Imperiet växer.
Det är den spontana kommentaren från Margareta Israelsson, socialdemokraternas gruppledare i kulturutskottet, när Resume.se berättar om morgonens affär mellan TV4 och Canal Plus.
Hon är rädd för en ytterligare maktkoncentration kring Bonnier.


Margareta Israelsson är gruppledare för socialdemokraterna i kulturutskottet. Partiet har under flera år, främst genom förra kulturministern Marita Ulvskog, försökt driva frågan om den ökade maktkoncentrationen i svensk media. En utredning har tillsatts men den lär ha föga effekt på dagens affär mellan TV4 och Canal Plus, som gör attt Bonnier nu ytterligare kopplar greppet om svensk tv.

– Vi politiker ska inte lägga oss i näringslivet på det sättet. Men riksdagen har ju beslutat att tillsätta en utredning för att se på ägarkoncentrationen och det talas mycket om konkurrensen och möjligheterna, i skuggan av public service-utredningen. När det i stället går i andra riktningen och växer till andra monopol så är det inte bra, säger Margareta Israelsson.

– Jag är ju anhängare av mångfald och blir lite oroad av vad som händer. Vi undrar vad regeringen tänker göra åt den här frågan nu. Det handlar om den enskildes möjlighet att välja, säger hon till Resume.se.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.