Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Inbrott på SvD i natt

Publicerad: 29 november 2011, 10:40

Personalen på plats chockades när de maskerade männen tog sig in.

Foto: Andreas Elgstrand.

Maskerade män bröt sig in på SvD:s redaktion i natt. Kvällslaget var på plats och bevittnade när tjuvarna plockade åt sig datorer. – Det klart att det är en jobbig upplevelse för våra medarbetare som var på plats, säger Björn Hygstedt, informationcchef på SvD.

Ämnen i artikeln:

SvDBjörn Hygstedt

MH

Magnus Helander


I natt slog inbrottstjuvarna till mot SvD:s lokaler i Schibstedhuset vid Kungsbron i centrala Stockholm. Att personal fanns på plats var inget som hindrade bovarna.

– Ett antal datorer har tillgripits och utredning pågår. Övriga detaljer kring inbrottet vill jag avvakta med, säger Björn Hygstedt till Resume.se.

Han vill inte svara på om tjuvarana var beväpnade.

Medarbetarna på plats får nu hjälp att bearbeta händelsen.

– Det klart att det är en jobbig upplevelse för dem. Vi tar hand om dem nu, vi har rutiner för det, säger Björn Hygstedt som inte vill säga mer om inbrottet i nuläget.

Efter nattens inbrott på SVD säger Schibsteds informationschef Olof Brundin att arbetet med säkerheten nu ska förbättras.

Olof Brundin säger att det har arbetats intensivt med säkerheten.

– Vi har nu ett färdigt arbete med hur den ska göras bättre. Vi för även en tät dialog med de fackliga organisationerna för att förbättra situationen.

Problem uppstår med flera parter i samma hus menar Brundin.

– Schibsted är inte ensamma i huset, vi delar byggnaden med andra. Visserligen måste man använda ett passeringskort tre gånger för att komma in, men folk kan ju ändå lyckas ta sig in.

Han säger att personalen upplever läget som obehagligt.

– Vi har ju en aktiv och offentlig roll vilket kan leda till hotfulla situationer. Naturligtvis upplever personalen det hela som olustigt.

Enligt Brundin har Schibsted nyligen anställt ett bolag med ansvar för säkerhetsåtgärderna, men menar att alla har en skyldighet att se vilka som släpps in i byggnaden.

– Hyresvärden måste tillskapa de yttre ramarna. Sen är ju kontorshuset ingen fästning, utan alla medarbetare har ansvar för passage in i byggnaden.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev