Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Influencers börjar redovisa sin trafik i KIA-Index

Publicerad: 6 mars 2017, 15:21

Efter Schibsteds avhopp förstärks mätvalutan av influencernätverket Tailsweep med över 100 nya sajter.


Ämnen i artikeln:

Frida BoisenInfluencersTailsweepPeter MackhéKia-IndexBonnier Tidskrifter

Sveriges Annonsörers officiella mätvaluta har varit kraftigt ifrågasatt den senaste tiden. Strax innan årsskiftet hoppade Schibsted, med sajter som Aftonbladet, SvD och Blocket, av mätningarna. Därefter har Bonnier News, med Expressen, DN och DI, flaggat för att även de kan komma att lämna.

Nu kan KIA-Index presentera en positiv nyhet i form av tillskottet Tailsweep, som nyligen togs över av Bonnier Tidskrifter. Nätverket är Nordens största och totalt rör det sig om mer än 100 nya sajter som kommer in i KIA-index listan.
– Vikten av att ha med influencers i mediemixen ökar för var dag och därför tycker vi att det är otroligt roligt och viktigt att flertalet av dessa nu väljer att presentera sina siffror på KIA-index, tillsammans med alla andra svenska medier. Mätvalutan blir nu ett än mer viktigare verktyg för annonsörerna, säger Peter Mackhé, chef för KIA-index på Sveriges Annonsörer, i ett pressmedddelande.

För Bonnier Tidskrifters del handlar det om att boosta upp den sammanlagda räckvidden som företaget når.
– Det känns förstås fantastiskt att vi nu kan förstärka Bonnier Tidskrifter som mediehus med flera miljoner nya unika användare inom våra starka målgrupper. Influencer marketing växer otroligt starkt och det känns underbart att vi nu som Nordens största Influencernätverk blir än starkare inom de ämnen vi brinner för: mode, skönhet, familjeliv, hälsa, inredning, mat och lifestyle, säger Frida Boisen, digital chef för Bonnier Tidskrifter.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.