Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Infopaq och Opoint bildar nordisk koncern

Publicerad: 18 december 2013, 07:36

Linda Fors

Foto: Pressbild

Svenska medieanalysföretaget Infopaq går samman med norska Opoint och bildar en gemensam nordisk koncern. Opoint är en ledande innehålls- och teknologileverantör inom mediebevakning, samt en av de största mediebevaknings- och medieanalysaktörerna på den norska marknaden.


Ämnen i artikeln:

Infopaq

Infopaq är i dag Sveriges största företag inom mediebevakning och medieanalys. Nu blir man ännu större genom samgåendet med norska Opoint. Fusionen sker formellt den 1 januari 2014 och redan i dag kommer Infopaq att byta namn till Opoint.

Fusionen skapar en ny aktör på den nordiska marknaden med ett brett erbjudande inom mediebevakning och expertis inom analys och rådgivning. Nya Opoint ingår också i samarbetet Media Intelligence Alliance med danska Infomedia. Totalt kommer koncernen att ha 160 medarbetare, varav 110 i Sverige.

Huvudägare i det nya bolaget blirr den norska mediekoncernen Amedia. Styrelseordförande för det nya bolagen blir Johan Röhss, med bakgrund på Investor, ICA och Bilia.  Koncernchef för det nya bolaget blir Terje Andersen, Opoints nuvarande vd. Linda Fors kvarstår som vd för det svenska bolaget samt blir vice vd för hela koncernen.

Terje Andersen, koncernchef, kommenterar fusionen i ett pressmeddelande:

– Många av våra kunder efterfrågar ett heltäckande nordiskt erbjudande, och genom den här fusionen får nordiska köpare tillgång till den i särklass bredaste nordiska mediebevakningen från ett ställe.

Linda Fors som nu blir vd för Opoint i Sverige:

– Samgåendet känns naturligt eftersom de två företagen kompletterar varandra väl: Opoint är en av de starkaste aktörerna på den internationella mediebevakningsmarknaden när det gäller teknologi och datainsamling. Infopaq har i sin tur lång erfarenhet och stor expertis när det gäller kundrelationer och tjänsteutbud.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Infopaq

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.