Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Inga pengar från iPaden på ett par år"

Publicerad: 21 februari 2011, 14:38

Expressen redovisade en rekordvinst för 2010 på 145,7 miljoner kronor. Men intäkter från iPad-satsningen dröjer – flera år.


Ämnen i artikeln:

ExpressenIpad

Expressens vd Bengt Ottosson.

Resume.se har tidigare i dag rapporterat om Expressens rekordvinst 2010.

För Medievarlden.se berättar Expressens vd Bengt Ottosson nu om ekonomin i iPad-satsningen.

Ipad-editionerna spåddes generera nya friska intäkter – men efter en tuff start släppte Expressen iPad-tidningen gratis förra veckan, vilket Resume.se skrev om (läs här och här). Men Bengt Ottosson håller inte med om att det är något fiasko.

– Vi toppade listan för innehåll som läsarna betalar för. Det kommer vi säkert att göra när vi börjar ta betalt igen också. Men volymen är ganska begränsad. Det finns ju bara runt 100 000 Ipads i Sverige så…, säger Bengt Ottosson till Medievarlden.se.

Han säger att Expressen inte kommer att få in några pengar från iPad-satsningen på ett par år, men att det var väntat.

– Vi är med för att lära oss vad som fungerar och inte. Och vår pdf-lösning har fått en del kritik från mediekännare. Men ibland stämmer inte vad de säger om vad som är bra och inte med användarperspektivet. Just pdf-en har varit mycket populär av våra läsare, säger Bengt Ottosson till Medievarlden.se.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

ExpressenIpad

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.