Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ingen förundersökning mot "Call Girl"

Publicerad: 16 januari 2013, 15:36

Foto: Pressbild Call Girl

Lisbeth Palme med familj anmälde Mikael Marcimains film "Call Girl" för förtal. Nu har Justitiekanslern (JK) tagit beslutet att inte ta anmälan vidare till en förundersökning.


Ämnen i artikeln:

Olof PalmeMikael Marcimain

Den förre statsministerns Olof Palmes änka Lisbet Palme och hennes söner gjorde en anmälan om förtal med anledning av filmen "Call girl".

Nu har JK valt att inte ta fallet vidare till utredning, skriver nyhetsbyrån Siren. Enligt JK:s beslut föreligger inte sådana särskilda skäl som krävs för att väcka åtal för förtal av avliden.

Det var i december som familjen Palme lämnade in sin anmälan om förtal av avliden mot filmen "Call Girl". I filmen, regisserad av Mikael Marcimain, är dem fiktiva statsministern en sexköpare av minderåriga flickor.

Många kritiker reagerade på att den fiktiva karaktären hade uppenbara likheter med den förre statsministern Olof Palme.

– Vi är alla överens om att vi tycker det här är helt oacceptabelt. Jag tycker att det är oacceptabelt att man sprider sådana här ogrundade rykten, att man framför anklagelser om grov brottslighet. Att min far skulle ägnat sig åt pedofili och utnyttjande av en minderårig, sade Mårten Palme till Kulturnyheterna i SVT då.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Olof PalmeMikael Marcimain

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.