Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ingen förundersökning mot Jockiboi

Publicerad: 1 november 2017, 11:53

En tidigare partner har förtalsanmält Jockiboi för beskrivningen av henne i Youtube-profilens bok "Monster. Nu meddelar justitiekanslern (JK) att det inte blir någon förundersökning i fallet.


Ämnen i artikeln:

JockiboiYoutubestjärnaForumYoutuber

Youtube-profilen Joakim "Jockiboi" Lundell polisanmäldes i oktober för förtal av en tidigare partner, som han beskrivit i sin omtalade självbiografiska bok "Monster". Nu meddelar justitiekanslern (JK) att det inte blir någon förundersökning. Utifrån uppgifterna i anmälan skulle ett åtal inte vara motiverat ur allmän synpunkt, skriver JK i sitt beslut enligt nyhetsbyrån Siren.

Kvinnan som gjorde polisanmälan hävdade bland annat att hon hängts ut som en tjuv i boken. Detta enligt ett stycke i texten där det, enligt uppgift, hävdats att hon stulit 6000 kronor. Joakim Lundell anklagas också för att komma med andra felaktiga påståenden som framställer henne i dålig dager.

I beslutet betonar JK betonar att anmälaren fortfarande har möjlighet att väcka enskilt åtal.

Boken "Monster" släpptes i oktober på förlaget Forum och slog försäljningsrekord redan under de första dygnen. Boken har också kritiserats hårt av bland annat Joakims Lundells mamma, som porträtteras utlämnande i texten.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.