Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Ingen kan lita på oss"

Publicerad: 28 mars 2011, 07:51

I fredags tog han hem Guldspaden tillsammans med Nils Hanson för”Korruptionen i Göteborg”. Trots att det var femte gången Janne Josefsson tog hem utmärkelsen har han inte blivit tappat sugen. – Drivkraften finns kvar att fortsätta göra grejer, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Janne JosefssonGuldspaden

Janne Josefsson Foto: Emma Wallte

Det blev inget Stora Journalistpriset för Janne Josefsson och Nils Hanson för ”Korruptionen i Göteborg” men väl en Guldspade. Som Resume.se tidigare rapporterat tilldelades de i lördags utmärkelsen, som delas ut av Föreningen Grävande Journalister.
– På något sätt så är det ju alltid lite speciellt med de första priserna, stora journalistpriset och så. Men det är klart att det är riktigt roligt även om det nu är femte gången, man blir så klart jätteglad. Drivkraften finns kvar att fortsätta göra grejer även om det inte är så att jag gör de här jobben för att vinna priser.

Hur tycker du att det ser ut för den grävande journalistik i Sverige?
– Jag är oerhört imponerad över lokalradion i Uppland som år efter år återkommer med bra grejer, trots små resurser. Det är inga lätta grejer. Det är dyra saker, det kostar att satsa på reportrar som jobbar med ett jobb i fem månader. På de flesta tidningar är det ju väldigt snålt tilltaget och det beror mycket på cheferna.

Vad händer framöver?
– Jag jobbar vidare på Uppdrag Granskning som programledare och reporter. Vi har bra grejer på gång och jobbar på som vanligt: ingen kan lita på oss.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

Janne JosefssonGuldspaden

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.