Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Ingen koppling till alkohol"

Publicerad: 23 maj 2011, 10:29

Erik Hamrén medverkan i en reklamfilm på Norrlands Gulds sajt väckte uppmärksamhet eftersom fotbollslandslaget har en uttalad policy mot alkohol. Både Erik Hamrén och Svenska Fotbollsförbundet förnekar nu att det skulle finnas någon anknytning till marknadsföring av alkohol.


Ämnen i artikeln:

Norrlands GuldErik Hamrén

Skärmdump från Norrlandsguld.se

I en film på Norrlands Gulds sajt medverkar förbundskaptenen i fotboll, Erik Hamrén. Sajten Matvarupriser.se uppmärksammade det hela eftersom svenska fotbollsförbundet har en uttalad policy mot alkohol.

Erik Hamrén själv menar att det inte alls var frågan om någon ölreklam utan en film för fotbollscupen ”Grushjältar cup”. Till TT säger han att inte ser någon koppling till alkoholhaltiga drycker.
– Det finns väl andra grejer än alkohol  hos Norrlands Guld. Mitt jobb är att göra jobb för våra sponsorer. Jag ser ingen koppling till alkohol.

– Jag propagerar för Grushjältar cup, säger Erik Hamrén.

Svenska Fotbollsförbundet har ett samarbetsavtal med Spendrups, som tillverkar Norrlands Guld, och en del i det samarbetet är just motionsfotbollsturneringen Grushjältar cup.

I ett pressmeddelande skriver Svenska fotbollsförbundet:

”Svenska Fotbollsförbundet engagerat förbundskapten Erik Hamrén för att försöka få fler deltagande lag och fotbollsälskare till turneringen. Det har således ingen anknytning till marknadsföring av öl som Spendrups producerar.”

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

Norrlands GuldErik Hamrén

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.