Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ingen sägs upp

Publicerad: 23 november 2011, 15:01

Foto: Björn Elgstrand.

De Aftonbladet-medarbetare som sökt avgångsvederlag har nu fått besked. Sammanlagt 53 personer har beviljats avgångvsvederlag, varav 37 på redaktionen.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetLasse AnrellSchibsted

Som ett led i Aftonbladets sparpaket på 100 miljoner kronor erbjöd man medarbetarna möjligheten att ansöka om avgångsvederlag – vars storlek varierade beroende på antal år man jobbat på tidningen.

Nu har de flesta av de som sökt avgångsvederlagen fått sina besked. Sammanlagt har 53 personer beviljats avgångsvederlaget, varav 37 på redaktionen. Siffran innefattar även ett antal avgångspensioner.

Tillsammans med besparingar på tryckerikostnader samt att ett antal obesatta vakanta tjänster dras in slipper Aftonbladet nu att säga upp tillsvidareanställda på grund av arbetsbrist.

Samtidigt framhåller man att förhandlingar om nedbemanningen nya organisationen frortfarande pågår.

Resume.se har tidigare rapporterat att profilerna Lasse Anrell och motorreportern Robert Collin beviljats avgångsvederlag. Tidigare i dag stod det även klart att reportrarna Niklas Strömberg, Jon Forsling och spelredaktören Peter Ottsjö lämnar tidningen.

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.