Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Ingen svensk The Sun"

Publicerad: 3 oktober 2008, 14:28

Såväl Aftonbladet som Expressen välkomnar nya nättabloiden Nyheter 24. Nu har de kollat in uppstickaren. – Det är en bred nyhetsvärdering och inte en svensk The Sun som det ibland har spekulerats om, säger Thomas Mattsson, chefredaktör för Expressen Digitala Medier.


"Det är lätt att navigera, rimligen tillkommer webb-tv och mer interaktivitet i form av artikelkommenterar vad det lider", säger Thomas Mattsson bland annat om Nyheter24.se.

Resume.se bad Expressen.se:s Thomas Mattsson och Sigge Ennart, redaktionschef och tillförordnad ansvarig utgivare för Aftonbladet.se att recensera nykomlingen Nyheter24.se.

– Kul med konkurrens! Sourze gick ut och sa att man skulle utmana Aftonbladet.se  och nu gör Nyheter24 samma sak. Jag kommer förstås följa den kampen med stort  intresse, säger Thomas Mattsson.

Mattsson säger följande om sajtens utseende:

– Färgplattor, stor grad på texten, feta rubriker – inget tvivel om att det här är en tabloidsajt.

Nyhetsvärdering:
– Tydlig "deadlineprofil", men alla angivelser av publiceringstid kan bli en hämsko för redaktionen. Möjligen lite förvånande att Nyheter24 toppar med "finanskrisen" och "Biljätte mutar…", men inte prioriterar att Volvo Lastvagnar varslar 1 400?

Journalistiskt innehåll:
– För tidigt att bedöma, men det är en bred nyhetsvärdering och inte en svensk The Sun som det ibland har spekulerats om.

Användarvänlighet:
– Det är lätt att navigera, rimligen tillkommer webb-tv och mer interaktivitet i form av artikelkommenterar vad det lider.

Bilder:
– Det är många byråbilder och det är nog viktigt att välja dem kända ansikten, annars kan det bli en smula statiskt med små genrebilder.

Även Sigge Ennart välkomnar Nyheter24.se:s intåg.

Han säger att sajtens utseende är lättillgängligt och att användarvänligheten är bra.

Han tycker dock att det är svårare att säga något om nyhetsvärderingen efter bara några timmar. När det gäller det journalistiska innehållet säger Ennart:

–  Bredare än djup, men vi välkomnar en uppstickare. Bara att önska lycka till!

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.