Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ingvar Hedlund: Jag sa upp mig från Expressen

Publicerad: 20 november 2008, 13:50

Ingvar Hedlund, 59, har jobbat som nyhetsreporter på Expressen i 32 år. Men han har varit ytterst nära att lämna tidningen. - Jag sa upp mig och skrev på för en pr-byrå, säger Hedlund till Resume.se.


Ingvar Hedlund.

Ingvar Hedlund är Expressens äldste nyhetsreporter. Nu har han skrivit boken ”Tabloism” - en samling berättelser om händelser på tidningen.

- Jag har varit med om väldigt mycket under den här tiden. Folk har uppmanat mig att skriva en bok. Det har faktiskt aldrig skrivits en bok om Expressen ur ett reporterperspektiv tidigare, säger Ingvar Hedlund och fortsätter:

- Det är en anekdotsamling som i huvudsak är rätt underhållande, samtidigt som det också finns med allvarliga och mer sorgliga berättelser.

Vad är det största du varit med om på Expressen?
- Jag har fått den frågan många gånger och det är väldigt svårt att svara på. Det är därför jag har skrivit den här boken. Men givetvis var det stort att få Stora journalistpriset (1981).

Ingvar Hedlund beskriver sig som en mycket lojal reporter. Men faktum är att han var mycket nära att försvinna från tidningen.

- Jag har aldrig sökt mig aktivt någonstans, men fått en del erbjudanden. För fem år sedan fick jag ett mycket generöst anbud från pr-byrån Effektiva Media. Jag sa upp mig från Expressen, skrev på papprena och allt var klart. Men dåvarande chefredaktören Staffan Thorsell ville ha mig kvar och gav mig såna villkor att jag valde att stanna, dock med lägre lön än vad jag hade fått på Effektiva Media, säger han.

- Jag har dock inte fått något erbjudande från Resumé. Det är ett trauma.

Beslutet att stanna på Expressen är inget Ingvar Hedlund ångrar.

- Det är lika roligt nu som tidigare. Min fru brukar säga att jag är gift med Expressen i första hand och med henne i andra hand. Jag ser fram emot ytterligare 32 år på tidningen tills jag fyller 91.

Hur ser du på turbulensen på Expressen det senaste året?
- Vi har genomgått en turbulens, men jag har jobbat på tidningen i tre decennier och det har alltid varit turbulens, bråk och strider. Så jag är inte direkt överraskad. Jag har perspektiven bakåt.

Boken ”Tabloism” kommer ut i dag och ges ut av Ingvar Hedlunds egna förlag Kvarngatan. 1 000 exemplar har tryckts i ett första skede.

- Jag har en plan att trycka ytterligare 1 000 exemplar. Jag tror att boken är intressant för branschen och jag hoppas jag kunna sälja till reklambyråer och journalistutbildningar, säger han.

Dina ekonomiska mål med boken?
- Jag vill bli mångmiljonär så jag kan köpa Resumé och avskeda chefredaktören.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.