Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Instagram flirtar med annonsörerna – ska räkna videovisningar

Publicerad: 12 februari 2016, 07:36

Instagram inför videovisningar.

Foto: Instagram/Colourbox

Instagrams nya drag, MTG och Discovery kör igång sitt lokala säljbolag och Time Inc köper MySpace.


Instagrams flirt med annonsörerna – inför visningsantal på videos
Instagram går Facebooks väg och lanserar en funktion där du ser hur många visningar ett videoklipp har, det skriver Techcrunch.
Det senaste halvåret har mängden konsumerad video på Instagram ökat med 40 procent, vilket det nu är dags att ta tillvara på.
För att kvalificeras som en visning krävs tre sekunders tittande, likt Facebook. Instagram har idag 400 miljoner användare världen över och försöker övertala videoannonsörerna att välja deras plattform framför andra. Inför Super Bowl lanserade sociala medier-jätten dessutom ett nytt videoannonsformat som tillåter upp till 60 sekunder långa filmer.

MTG och Discoverys nya säljbolag bildat
Tv-jättarna MTG och Discovery har nu startat ett gemensamt bolag för försäljning av lokala annonser i TV3 och Kanal 5. En avsiktsförklaring tecknades i november. Namnet är Airtime Sales och kör igång skarpt den 15 februari.
Vd blir Thomas Falkenberg, tidigare COO på MTG, och vice vd och försäljningsdirektör Björn Aronsson, tidigare försäljningsdirektör på Discovery.
Målet är att utmana TV4-Gruppen om den regionala marknaden.
– Airtime Sales startar sin verksamhet med två av de största TV-husens flaggskeppskanaler i sitt unika erbjudande. Det skapar ett rejält konkurrenskraftigt och konkret alternativ till marknadsdominanten, och en ny spännande konstellation att möta de regionala kunderna i, säger Discovery Networks Sveriges vd Jonas Sjögren, i en kommentar.
Antalet anställda uppgår till 35 personer. Airtime Sales samägs av MTG och Discovery med 50 procent vardera. Jonas Sjögren blir styrelseordförande.

SMS – snart i Facebook Messenger
Facebook ser ut att vara redo att återinföra SMS för Messenger och även möjligheten att ansvara för flera konton, skriver Android Police. SMS är inte nytt på Facebook, men funktionen togs bort för ett antal år sedan på grund av att den inte användes tillräckligt mycket. Nu verkar Facebook ha ändrat sig och vill attrahera de utan Facebook-konto. Enligt tester som läckt ut ska SMS-meddelandena vara lila, medan vanliga Messenger-meddelanden kommer fortsätta vara blå.
Du kommer också kunna byta mellan så många konton du vill i Messenger, såsom privata och jobb-konton.

Ägaren kan komma att skrota Independent
Ägaren Evgeny Lebedev och hans team kommer sannolikt att lägga ned den 30 år gamla titeln The Independent, skriver The Guardian. Tankarna går i att stoppa dagstidningen och söndagsupplagan och flytta titeln till nätet. Enligt The Guardian är inget slutligt beslut fattat, men ekonomin fortsätter att sätta tidningen ur spel samtidigt som branschen flyttar digitalt. Beslutet föranleds av Lebedevs beslut att sälja tidningen ”I” till Johnston Press för cirka 25 miljoner euro. För pengarna hoppas han kunna vidareutveckla Independent online.
150 personer arbetar på Independet idag.

Time Inc köper Myspace
Magasinjätten Time Inc, som äger bland annat Time och People, köper sociala medier-pionjären Myspace’s moderbolag Viant med ett mål att ta del av användardata för att hjälpa dem utveckla digitala annonser. Myspace gjorde en förändring 2013, för att primärt fokusera på musik, med investerare som till exempel artisten Justin Timberlake. I januari 2015 meddelade bolaget att de fortfarande når upp till 50 miljoner användare per månad.
Myspace storhetstid var runt 2005, då bolaget köptes av News Corp för 580 miljoner dollar. Under 2011 sålde News Corp bolaget för 35 miljoner dollar.
Time Inc har inte aviserat någon köpeskilling.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.