Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Intäktsökning på 9 000 procent

Publicerad: 2 januari 2012, 07:58

Det går bra för Peter Liljestrands Medge Consulting.

Foto: Pressbild.

Medge Consulting med Peter Liljestrand i spetsen har gått från en omsättning på 4,3 miljoner kronor till 410 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Medge ConsultingPeter Liljestrand

Bakgrunden är att den svenska uppstickaren köpte upp rättigheterna till Premier League för två år sedan. Medge valde sedan att stycka upp rättigheterna och sälja dem vidare till MTG i Sverige, Prosieben Sat 1 i Danmark och MTV i Finland, enligt Dagens Industri.

Avtalet gäller i tre år och bolagets årsredovisning för det första året visar alltså att intäkterna har stigit kraftigt.

Efter att samtliga kostnader har dragits av och skatten är betald hamnar nettovinsten på dryga fem miljoner kronor, medan rörelseresultatet landade på 10,7 miljoner kronor och rörelsemarginalen på 2,6 procent, enligt Dagens Industri.

Medge Consulting har också köpt NHL-rättigheter, vilket innebär att intäkterna sannolikt hamnar över en halv miljard kronor för hela räkenskapsåret.

Bolaget ägs av Peter Liljestrand och Timothy Smart. Dessa fick dela på en utdelning på 1,5 miljoner kronor.

Peter Liljestrand, som är före detta sportchef på Canal Plus ser ljust på framtiden:

-- Vi är i flera förhandlingar om nya rättigheter och nästa år ska Premier League ut på marknaden igen, säger han.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.