Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Inte en rad om F-kassans skandal hos TT

Publicerad: 1 april 2014, 09:21

Jonas Lindgren.

Expressen har avslöjat jäv kopplat till Försäkringskassans kommunikationsdirektör Jonas Lindgren. Generaldirektören Dan Eliasson anklagades också för lögn i samband skandalen. Jonas Lindgren har nu valt att lämna sin post, men TT har inte skrivit en rad om turerna. Jonas Lindgren är före detta utrikeschef och korrespondent på TT.


Ämnen i artikeln:

Dan EliassonFörsäkringskassanJonas Lindgren

– Vi resonerade att vi idag borde skriva att han avgår. Vi skrev inte om  konflikten eftersom vi tyckte att den var svårbedömd, säger Marianne  Ahlenius, inrikeschef på TT.

Men han avgick igår?
– Det handlar om en resursfråga. Vi har haft fokus på skolrapporteringen, säger Marianne Ahlenius.

Expressen har tillgång till dokument som man har lyft fram. Hur kan konflikten vara så svårbedömd då?
–  Det kan inte svara på eftersom det inte var jag som fattade det  beslutet. Men vi har för avsikt att skriva om det, säger Marianne  Ahlenius.

Men här talar vi även om att självaste generaldirektören  Dan Eliasson anklagades för lögner om huruvida internutredningen var  nedlagd eller ej? Ni har ju inte skrivit en rad om skandalen?
– Jag var inte själv med och bedömde det hela. Så jag kan inte svara på frågan.

Hon menar att det är intakechefen Magnus Persson som är ytterst ansvarig för just den här bedömningen – eftersom kvällstidningarna nyhetsvärderas klockan fem på morgonen och då är inte Marianne Ahlenius inne på redaktionen.

–  Jag tyckte till en början att det inte var en tillräckligt tung position som  myndighetsperson. Men ärligt talat borde vi ha skrivit  om det igår då han valde att avgå. Det var jättedåligt från vår sida,  säger Magnus Persson.

Det ser väl inte bra ut att skandalen rör en före detta kollega och ni väljer att inte skriva en rad?
– Nej, det kan jag hålla med om. Men det var ganska länge sedan han jobbade här, säger Magnus Persson.

Har du själv jobbat med honom?
–  Jag började i princip när han slutade. Så jag hann jobba några månader  med honom, men jag har inte pratat med honom sedan dess. Men det ser  inte bra ut. Det håller jag med om, säger Magnus Persson.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.