Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Inte fördelaktigt att vara kvinna på Expressen”

Publicerad: 16 september 2013, 09:05

Klimatet på Expressen är tufft om man är kvinna, enligt flera tidigare medarbetare.

Foto: Resumé.

Expressen får återigen svidande kritik för sin påstådda machokultur. – Det är inte fördelaktigt att vara kvinna på Expressen, säger kvällstidningens avgående sponsringschef Lena Whitman till Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

Cecilia BlankensThomas MattssonExpressenBengt Ottosson

Tidigare Expressen-anställda, som Annika Leone och Cecilia Blankens, har vittnat om machokulturen på Expressen.

– Jag har skräckminnen från Expressen. Jag fick känslan av att det inte  var fördelaktigt att vara kvinna där. Det var en hård och grabbig  stämning, en macho-kultur. Fast man jobbade dygnet runt i tre år fick  man aldrig någon feedback, det var grabbarnas game. Jag blev irriterad  emellanåt, men det var först efter att jag slutat där som jag insåg hur  fel klimatet var där, det var en jätteskön känsla att komma bort från  det och bli frilans, sa Cecilia Blankens till Resumé i fjol.

Nu får tidningen ytterligare kritik för könsklimatet. Lena Whitman slutar som sponsringschef och levererar en salva.

– Det är inte fördelaktigt att  vara kvinna på Expressen. Det är en mycket stark machokultur där, säger Lena Whitman till Dagens Media.

Den primära orsken till att Lena Whitman slutar är dock att Expressens sponsring- och eventdel monteras ned.

Resumé har sökt Expressens vd Bengt Ottosson och chefredaktören Thomas Mattsson. Till Dagens Media säger Bengt Ottosson att Lena Whitmans bild inte stämmer.

– Det framgår också av de medarbetarundersökningar vi gör kontinuerligt  och som är en utgångspunkt för vårt arbete med denna typ av frågor,  säger Bengt Ottosson.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News