Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Inte helt sant, Scherman

Publicerad: 19 december 2011, 14:16

Jan Scherman.

Foto: Hanna Teleman.

Jan Scherman sa i förra veckan att han bad kommunikationsdirektören Gunnar Gidefeldt att ljuga för tre år sedan. Men han slirade lite på sanningen. – Jag fick aldrig någon uppmaning att gå ut och ljuga, säger han.


Ämnen i artikeln:

Jan SchermanTV4

För drygt tre år sedan drogs en process igång för att hitta en ersättare till TV4:s dåvarande vd Jan Scherman. En tid därefter skrev Dagens Media en artikel om att han var på väg bort. Uppgifterna förnekades av såväl Gunnar Gidefeldt som Jonas Bonnier.

På förra veckans Resumé-bar berättade Jan Scherman om händelserna. Han sa bland annat att han hade bett Gunnar Gidefeldt att ljuga om saken.

– Det sattes igång en process redan för 2-3 år sedan. En headhunter kopplades till och med in, men sedan läckte det, sa han. Processen avbröts. Det blev till slut omöjligt, och det är jag glad för.

Men det är inte hela sanningen enligt TV4:s avgående kommunikationsdirektör.

– Jag blev uppringd och då gick jag in och frågade Janne vad som gällde. Han sa att det inte stämde. I efterhand har han sagt att det hade dragits igång en process, men den hade blåsts av redan innan Dagens Media ringde, säger han.

Gunnar Gidefledt intygar att han inte hade fått någon information om en rekryteringsprocess, och att han inte blev uppmanad att ljuga.

– I så fall hade jag inte uttryckt mig på det sättet som jag gjorde, säger han.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Jan SchermanTV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.