Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Inte många kvar på VA”

Publicerad: 5 juli 2012, 06:37

Pontus Herin.

Foto: Bonnierförlagen.

Pontus Herin, senior reporter, är en av alla dem som lämnar Veckans Affärer efter att Bonnier Tidskrifter skurit ner och erbjudit avgångsvederlag. – Alla mina kompisar slutade så det spelade förstås också in, det är inte många kvar på VA, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Veckans Affärer

Pontus Herin har i många år varit en av tidningens största profiler. Som senior reporter har han skrivit analyser, reportage och nyhetsartiklar inom  sina bevakningsområden verkstadsindustrin,  finansbranschen och makroekonomi. Han har också lett seminarier  och debatter för tidningen och  gett ut en bok.

Veckans Affärer, med Pontus Schultz som publisher,  har brandskattats hårt efter avgångserbjudandena. Tidningen som för ett par år sedan hade ett 20-tal reportrar har nu bara några enstaka kvar. Större delen av tidningens medarbetare försvinner. Några av de mest namnkunniga förutom Pontus Herin är Camilla Wagner, Torbjörn Carlbom, Jonas Malmborg och Per Grankvist.

– Till hösten ska jag frilansa, skriva klart en bok och kolla  genomförbarheten i ett par mediarelaterade affärsidéer som jag har.  Frilansmarknaden känns väl hyfsat bra men har inget klart, säger Pontus Herin.

Hur känns det att lämna VA?

– Blandade känslor som det heter. Jag hade varit där ganska länge, det spelade  in. Dessutom slutar alla av mina kompisar så det spelade förstås också  in, det är inte många kvar på VA. Å andra sidan känns det  också kymigt att lämna just nu då de som är kvar – desken i princip – lär  få det lite tufft, inledningsvis. Sen kommer man sakna just  veckotidningsmiljön som är fantastisk eftersom man får tid möjlighet att  grotta sig in i ämnen ordentligt och tid och plats att bre ut sig på.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Veckans Affärer

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.