Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Intellecta får godkänt av Konkurrensverket

Publicerad: 30 juli 2013, 11:26

Konkurrensverket godkänner Intellectas försäljning av tjänster inom grafisk produktion och informationslogistik.


Ämnen i artikeln:

KonkurrensverketIntellecta

Den 5 Juli annonserade börsnoterade Intellecta att koncernen  beslutat att fokusera på sin konsultverksamhet och sälja Infolog, tjänster inom grafisk produktion och informationslogistik.

Affären har nu godkänts av Konkurrensverket. Infolog som i dag består av Ineka AB, Grafiska AB och OnTime Lager och Distribution AB säljs i sin helhet till investeringsfonden Accent Equity 2012. Parterna räknar med att transaktionen kommer vara klar till slutet av sommaren.

Infolog värderas till 200 miljoner kronor utan skulder. Intellecta beräknas erhålla mellan 123 och 130 miljoner kronor i likvida medel och omkring 101 miljoner efter genomförd affär.  Därefter kommer Intellecta även erhålla 22,4 miljoner kronor i en tvåårig revers i början av 2014. I samband med transaktionen kommer cirka 60 miljoner kronor i räntebärande skulder att följa med Infolog.

Alexandra Barganowski

Ämnen i artikeln:

KonkurrensverketIntellecta

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.