Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Intellecta ökade omsättning och resultat

Publicerad: 24 februari 2009, 09:35

Kommunikationskoncernen Intellecta, som bland annat köpte Hilanders förra året, ökade kraftigt både omsättning och resultat förra året.
Däremot minskade rörelsemarginalen något.


Ämnen i artikeln:

IntellectaHilanders

Omsättningen ökade med 21 procent till drygt 560 miljoner kronor och rörelseresultatet ökade 16 procent till drygt 47 mkr.

Ökningen ska också sättas i relation till de förvärv som Intellecta gjorde under 2008, köpen av Hilanders och Ekotryck Redners.

Tillsammans står de för en omsättning på 260 miljoner, varav Hilanders står för cirka 80 miljoner. Att marginalen mer är mer eller oförändrad tyder på att förvärven inte belastat Intellectas resultat nämnvärt under 2008 och att fler synergivinster är att vänta.

– Jag är särskild nöjd med att Intellecta ytterligare stärkt sin marknadsposition, att koncernen visar en tydlig vinsttillväxt, har stabila finanser och en god kassa, säger Richard Ohlson, vd och koncernchef Intellecta AB, i en presskommentar.

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

IntellectaHilanders

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.