Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Intern kritik mot TT:s konsult

Publicerad: 23 september 2008, 12:31

Nyhetsbyrån TT Spektra har kontrakterat Camilla Jonsson för att göra en översyn av inrikes- och utrikessidorna. Men reportrarna är missnöjda med förändringen och kallar arbetet för ett fiasko.


Camilla Jonsson är inhyrd som konsult hos TT Spektra.

TT Spektra säljer färdiga inrikes- och utrikessidor till 22 landsorttidningar. Det har byrån gjort sedan 1995 och nu tyckte vd Göran Westin att det var dags att se över innehåll, arbetssätt och organisation. Uppdraget gick till Camilla Jonsson, som lämnade tidningen Chef i augusti.
– Vi har inte riktigt hängt med i den modernisering som många tidningar gjort. Syftet är att hitta en modernare och mer läsvärd paketering, säger Göran Westin.

Men TT:s reportrar är inte lika glada över konsultens jobb. Texterna har förändrats så mycket att det är frågan om de överhuvudtaget ska ha ursprungsskribentens byline.

Göran Westin är medveten om kritiken.

– Det skedde ett misstag i förra veckan, där en artikel skrevs om väldigt mycket. Då borde den inte ha haft reporterns byline. Det brast i hanteringen.

– Å andra sidan är det bra att problemen kommer upp nu under förändringsarbetet.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.