Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Internet i siffror 2012

Publicerad: 17 januari 2013, 13:16

Sverige ligger på 5e plats i ligan över internetpenetration i Europa och antalet smartphoneanvändare globalt är över 1,3 miljarder. Det är några saker man kan utläsa när man betraktar internetåret 2012 i siffror.


Det är den sajten Royal Pingdom som försökt beskriva internetåret 2012 genom att leta upp statistik och siffror på sajter världen över. Och även om siffrorna och källorna spretar finns det lite intressanta fakta att gotta sig i.

Som till exempel internetpenetrationen i procent i Europa:
Monaco           100,6
Island                97,1
Norge                96,9
Nederländerna   92,9
Sverige              92,7
Luxemburg        90,9
Danmark            90,0
Vatikanen           89,7
Finland               89,4
Liechtenstein     85

Kosovo              20,5  Att Monaco kommer upp i över hundra procent är en avrundingseffekt, men Sverige ligger helt klart i topp gällande internettillgång i världen även om vi inte längre är bäst i Norden.

Globalt är det nu 2,4 miljarder människor använder internet. Majoriteten, 1,1 miljarder, finns i Asien med drygt hälften av användarna i Kina.

Och även om mobiltelefoner och sociala medier tagit över stora delar av kommunikationer över internet, så är e-post fortfarande stort. 2,2 miljarder människor har en epostadress och 144 miljarder mejl skickas varje dag.

61 procent av dessa mejl ansågs oväsentliga av mottagaren.

68,8 procent av all mejltrafik var spam och av all spam handlade 50,8 procent om olika typer av farmaceutiska produkter.

Mobilt internet blir allt viktigare. 5 miljarder människor använder mobiltelefon. 1,3 miljarder av dessa använder smartphone.

Den som vill grotta ner sig ytterligare i statistiken hittar till Royal Pingdom här.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.