Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Internutredning mot hög chef på MTG – uppgifter om kvinnofientlig kultur

Publicerad: 7 november 2017, 15:37

Den höge chefen är fortfarande i tjänst medan utredningen pågår.

Foto: Montage: Andreas Elgstrand

MTG inleder en internutredning mot en hög chef som anklagas för upprepade kränkningar mot de medarbetare. Samtidigt vittnar flera medarbetare om en kvinnofientlig kultur på företaget.


Ämnen i artikeln:

#MeTooMTG

I samband med #metoo-rörelsen har  flera manliga medarbetare i Mediesverige blivit anklagade för sexuella trakasserier och kränkande beteenden. MTG bröt så sent som i förra veckan med en av sina profiler i samband med mobbningsanklagelser mot mannen.

På tisdagseftermiddagen publicerar DN uppgifter om en utbredd sexistisk och kvinnofientlig kultur på MTG, ett av landets största medieföretag. Med anledning av flera anklagelser kring  kränkande beteenden mot främst kvinnliga anställda har en utredning inletts mot en högre chef inom koncernen. Mannen är fortfarande i tjänst medan utredningen pågår.

MTG:s Norden-vd Anders Jensen har under de senaste veckorna varit i kontakt med fyra personer som alla vittnar om ett olämpligt beteende från chefen. MTG påbörjade en internutredning med anledning av anklagelserna i förra veckan.

– Jag vill visa att jag tar det här på mycket stort allvar och som ytterst ansvarig för utredningen vill jag skaffa mig förstahandsinformation. Det är högsta prioritet att hantera det här på korrekt sätt, säger Anders Jensen till DN.

Enligt DN:s källor ska arbetsklimatet på MTG lett till flera sjukskrivningar och uppsägningar under de senaste åren. Problemen ska ha varit kända under en längre tid.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

#MeTooMTG

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.