Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Intervjun som fällde Trumps kommunikationschef – efter 10 dagar

Publicerad: 2 augusti 2017, 14:21

Anthony Scaramucci.

Foto: Wikimedia Commons

Det blev bara tio dagar som kommunikationschef i Vita huset för Anthony Scaramucci. Den omtalade intevjun med The New Yorker blev droppen som fick bägaren att rinna över.


Ämnen i artikeln:

Vita HusetDonald Trump

"Jag bryr mig inte om uppmärksamhet i medierna. Jag är inte Steve Bannon, jag försöker inte suga min egen kuk". Det är bara ett av alla uppmärksammade utspel i den numera famösa intervjun med Anthony Scaramucci av The New Yorkers reporter Ryan Lizza. Han kallade också Donald Trumps stabschef Reince Priebus för "en jävla paranoid schizofreniker" och hotade att sparka hela sin kommunikationsstab för att stoppa läckorna till medierna.

I måndags kom beskedet att Anthony Scaramucci lämnar sin post – bara tio dagar efter att han tillträdde. Och nu har han gett sin första intervju sedan sortin med Huffington Post. Han hävdar att det mesta som sades i artikeln var på skoj.
– Det mesta jag sa var humoristiskt och på skämt. Juridiskt sett var det kanske "on the record", men känslan var att det inte var det. Och det visste han (reportern), säger Anthony Scaramucci till Huffington Post.

Scaramucci hävdar också att han och Ryan Lizza är gamla familjevänner, men att han nu känner sig "bränd" efter den uppmärksammade artikeln. Reporter förnekar dock att de skulle ha en nära relation.
"Vi har aldrig varit gamla familjevänner, men våra pappor känner varandra och det är kanske det han syftar på" skriver Lizza i ett mejl till The Huffington Post.

På frågan om vad han ska göra nu svarar Anthony Scaramucci att han ska "gå in i mörkret" för att sedan återuppstå "som sig själv". Vem som kommer att efterträda honom är oklart.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Vita HusetDonald Trump

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.