Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

iPad-app för Spotify

Publicerad: 2 maj 2012, 11:44

Spotify introducerar en iPad-app

Foto: Pressbild.

Spotify har utvecklat en egen iPad-app. Via appen får man inte bara tillgång till 18 miljoner låtar, utan även skarpare bild med albumomslagen i högupplösta format. Den brittiska artisten Labrinth frontar: – Som artist älskar jag att musiken presenteras på ett snyggt sätt, säger Timothy McKenzie i en kommentar. Samma dag står det klart att Schibsted-ägda musiktjänsten Wimp kör igång skarpt i Tyskland.


Ämnen i artikeln:

WimpSpotifySchibstedAspiro

Spotify har utvecklat en iPad-app för sin musikttjänst. Den nya appen  har bland annat en Now Playing-funktion som innebär att man får en  fullskärmsvy med album i högupplösta format.

En som verkligen uppskattar den funktionen är den brittiska artisten Labrinth:
– Omslagen är viktiga för mig, och med Spotifys iPad-app är det nästan  som att de kommer till liv utanför skärmen, säger Timothy McKenize i en  kommentar.

Spotifys premium-användare kan redan nu ladda ner appen  via App Store, medan de som inte har tillgång till Premium-tjänsten kan  prova appen utan kostnad i 30 dagar.

Spotify har idag 10 miljoner aktiva användare och över 3 miljoner betalande prenumeranter.

Spotify finns idag i 13 länder, varav Sverige är ett sådant.

Samma dag som Spotify introducerar sin iPad-app står det klart att Schibsted-ägda Aspiro lanserar sin musiktjänst WimP på den tyska marknaden.

Wimp korades till världens bästa musiktjänst på Meffy Awards i London förra året.  Wimp har fram tills nu licensierat över 16 miljoner låtar.

Wimp finns idag i Sverige, Norge, Danmark, Portugal och nu alltså även Tyskland.

Wimp ska även lanseras i Holland under 2012 samt minst två andra europeiska länder och ett icke-europeiskt land under samma år.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

WimpSpotifySchibstedAspiro

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.