Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Iphone 6 utan fysiska knappar?

Publicerad: 11 april 2013, 06:26

Bild från Apples patentansökan.

Apple har lämnat in en patentansökan med en telefon helt utan knappar. Telefonen har i stället en tryckkänslig skärm som går runt hela enheten.


Ämnen i artikeln:

SamsungIphone

Tanken är att telefonen ska vara rörelsestyrd och att innehåll ska  kunna visas på både fram- och baksidan, vilket i sin tur öppnar nya  möjligheter för speltillverkare, enligt Expressen som refererar till  International Business Times.

Den nya skärmen är också betydligt mer tålig än den retinaskärm som idag finns i Iphone5. Den välvda skärmen ger även ett större bilddjup, vilket i sin tur kan bidra till en 3D-effekt, enligt Expressen.

Apple är dock inte ensamt om att komma med telefoner med böjbara skärmar. Samsung visade tidigare i år upp en telefon som låter användaren läsa sms även vid sidan av skärmen, enligt Expressen.

Nästa  generations Iphone är beräknad att introduceras under 2013, men det är  oklart om den kommer att ha den nya skärmen eller ej.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

SamsungIphone

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.