Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Irena Pozar i ordkrig med SVT efter kritik mot barnprogram

Publicerad: 24 januari 2017, 14:52

Irena Pozar i programmet.

Foto: SVT

Det är okej att skicka nakenbilder om båda är överens om det. Så löd budskapet från Veckorevyn.coms chefredakör i barnprogrammet Random Mix. Det är något som kanalen tar avstånd från.


Ämnen i artikeln:

BarnkanalenVeckorevynSVTIrena Pozar

Igår gästade Irena Pozar, chefredaktör på Veckorevyn.com, programmet "Random Mix" i SVT:s Barnkanalen. Programmet vänder sig till barn i åldern 10-12 år, och ämnet för dagen var oönskade nakenbilder. Irena Pozar hävdade att det var okej att skicka nakenbilder så länge båda parter är överens om det. Det fick flera föräldrar att ilskna till mot programmet i sociala medier, skriver Nöjesbladet.
– När vi pratade med Bris sa de att de får många samtal om just den här frågan. Vårt budskap var att det inte är okej att skicka nakenbilder. Men så hade vi en gäst i studion som, i en bisats, säger att det är okej om man är överens om det, säger Random Mix projektledare Anna Alandh till tidningen.

Nu kommer programmet förtydliga att de inte står bakom Irena Pozars ståndpunkt.
– Jag känner att vi har gjort allt för att rätta till det här. Idag kommer vi ta upp det i sändningen igen och vara tydliga med att det inte är okej. För det är det inte, säger Anna Alandh till Nöjesbladet.

Veckorevyn har nyligen drivit en kampanj för att stoppa oönskade "dickpics" i sociala medier. Men Irena Pozar står fast vid att nakenbilder är okej så länge samtycke finns.
– SVT sa till mig att tilltalet skulle vara tretton år och det är ofta i den åldern man börjar upptäcka sin sexualitet. Att då säga att det är fel att skicka nakenbilder, till de som faktiskt vill göra det till varandra, är stigmatiserande och kan leda till dåliga konsekvenser. Jag tänker inte shamea någon för det, säger hon till Nöjesbladet.

På Twitter utvecklar hon sitt resonemang:

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.