Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

IS: Twitter-anställda ska dö

Publicerad: 10 september 2014, 04:23

Propagandabild som IS tidigare lagt ut på Twitter.

Islamiska Staten, IS, hotar Twitter-personal med lönnmördare sedan terrorsektens Twitter-konto spärrats, Apples sajt kraschade när de nya produkterna presenterades, Microsoft vill köpa Minecraft och Zlatan ryktas vara på gång med en ny bok. Det är några av rubrikerna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

MojangMicrosoftZlatan IbrahimovićMorgonsvepetTV4Apple

IS: Twitter-anställda ska dö
IS har fått flera Twitter-konton spärrade. Terrorsekten svarar med att mordhota Twitters anställda. En grupp med kopplingar till Islamiska staten i Jerusalem ska ha twittrat ut dödshot mot alla Twitter-anställda. Terrorcellerna uppmanas att lönnmörda Twitter-anställda i både USA och Europa som stänger propagandakonton, enligt Daily Mail, skriver Aftonbladet.

Apple-krasch vid presentationen
Två nya Iphones och en smart klocka presenterades av Apple i går kväll. Men livesändningen omgärdades av problem och sajten kraschade, vilket gav många syrliga kommentarer i sociala medier. Apple-aktien steg först, men sjönk sedan tillbaka.

Microsoft uppges vilja köpa Minecraft
Enligt källor till Wall Street Journal uppges Microsoft vilja köpa svenska Mojang Ab som ligger bakom dataspelet Minecraft. Det talas om en uppgörelse värt över två miljarder dollar. Tidigare har Mojang, med Markus ”Notch” Persson i spetsen, nobbat bud på företaget.

TV4 kritiseras av professor
TV4 får kritik för sin utfrågning av Alliansens partiledare i går kväll. Jonas Hinnfors, professsor i statsvetenskap vid Lunds Universitet tycker att kanalen slarvade i sitt journalistiska ansvar och att det blev för trivialt med exempelvis green room och musikfrågor, skriver TT.

Sportbladet: Zlatan på gång med ny bok
Efter jättesuccén med ”Jag är Zlatan Ibrahimovic” ryktas Zlatan vara på gång med en ny bok. Han anser att han har mycket mer att berätta och sen kommande boken innehålla mer från "Ibras" liv från toppklubbarna, skriver Sportbladet. Den första boken, utgiven av Albert Bonniers förlag och skriven av David Lagercrantz,  kom till efter en idé av Zlatans varumärkseschef Mika Lepistö. Nyheten dementeras dock av förläggaren Albert Bonnier

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.