Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Isabel Boltenstern om MTG-chefen: "Jag kan inte vara tyst längre"

Publicerad: 13 november 2017, 06:42

Isabel Boltenstern.

Foto: Linnéa Kihlström

Isabel Boltenstern berättar om hur den utpekade MTG-chefen mobbade anställda, Martin Timell slår tillbaka mot medierna och Louis C K erkänner sexuella trakasserier. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Isabel Boltenstern#MeTooMartin TimellMTG

Isabel Boltenstern om MTG-chefen: "Jag kan inte vara tyst längre"
I förra veckan fick en MTG-chef stanna på bolaget, trots anklagelser om mobbing och trakasserier mot anställda.
– Jag kan av utredningen dra slutsatsen att de brister som funnits varit oacceptabla på flera punkter, men att de inte är av sådan karaktär att de föranleder förändringar inom avdelningens nuvarande ledning, sa vd:n Anders Jensen i ett pressmeddelande.

Reportern Isabel Boltenstern slutade på kanalen år 2015 efter att ha gått in i väggen. Nu har hon publicerat ett blogginlägg där hon berättar om den utpekade chefens beteende gentemot henne och andra kollegor.
"Ni som följt mig de senaste åren vet att jag pratat om utmattning, härskartekniker och dåligt ledarskap. Allt bottnar i hur jag blev behandlad av den chef som nu får stanna på sin post. Den psykiska misshandel han utsatte mig (och andra) för förklaras nu som "dåligt placerad humor". Jag kan inte vara tyst längre" skriver hon i bloggen.

Boltenstern berättar bland annat om hur chefen valde ut offer som han sedan psykolgiskt bröt ner.
"Jag har länge varit rädd för honom och hur han med några enkla telefonsamtal skulle kunna förstöra mina karriär. Nu har jag nått någon form av gräns där jag högaktningsfullt skiter i om jag blir portad från den här branschen" skriver hon.

Martin Timell: "Jag har fått fly landet"
Den sparkade TV4-profilen Martin Timell nekar till att han skulle ha erkänt tafsande. I en intervju med SVT Nyheter säger han sig vara utsatt för en häxjakt.
– Herregud. Jag är snickare. Jag har inte mördat någon. Jag har inte gjort någonting som är fullkomligt vidrigt, alltså knivstuckit någon, eller gjort något annat. Jag är anklagad för något som hände för tio år sedan. Så här viktig kan jag inte vara, säger han till SVT.

Timells advokat kritiserar medierna
Martin Timells advokat Hanna Lindblom riktar skarp kritik mot medierna å sin klients vägnar och välkomnar att åklagare undersöker ärendet.
– Det har varit en massiv kampanj, där det känns som att media inte bara bedriver en utredning utan också en bevisvärdering på löpsedlar, debattartiklar och i morgonsoffor. Jag tycker att det är fel forum att bedriva en brottsutredning. Jag välkomnar att det här får utredas av polis, säger hon till Expressen.

Fler skådespelare berättar om övergrepp
Nästan 600 kvinnor inom film- och teaterbranschen ligger bakom ett upprop i Svenska Dagbladet kallat #tystnadtagning med vittnesmål om kränkningar de får utstå.
Bland annat beskrivs hur många stora svenska inspelningar varit toppstyrda av populära skådespelare eller regissörer:
"Stora filmproduktioner och tv-serier som i vissa fall rullat säsong efter säsong. Helvetesinspelningar som bara fått pågå, för att de ger klirr i kassan i slutändan, trots allt."
– Det här är ingen nyhet för mig. Det var det här hela Harvey Weinstein-bomben handlade om. Kommersiell film bygger väldigt mycket på fixnamn och följden blir precis det här. Men när jag läst de här berättelserna har jag ändå blivit chockad. De är så mycket grövre än vad jag hade befarat, säger Filminstitutets vd Anna Serner till SVT.

Louis C K: Anklagelserna mot mig stämmer
Komkiern Louis C K har anklagats för sexuella trakasserier av fem kvinnor. I ett öppet brev säger han att anklagelserna stämmer.
"Historierna är sanna. På den tiden intalade jag mig själv att det var okej att visa min penis eftersom jag aldrig visade den utan att fråga om det först" skriver han bland annat enligt Aftonbladet.

Som en konsekvens har bland annat Netflix brutit samarbetet med komikern. En planerad stand up-special ställs nu in. Hans komedi "I Love You, Daddy" som skulle haft biopremiär förra veckan skrinläggs också.

House of Cards kan göras om utan Kevin Spacey
Inspelningarna av House of Cards sjätte säsong har pausats efter grova ankagelser mot huvudrollsinnehavaren Kevin Spacey. Nu bollag manusförfattarna idéer för hur de ska skriva om säsong sex av serien för att klara sig utan honom, skriver CNN. Netflix bröt allt samarbete med Spacey efter att han anklagats för försök till våldtäkt och sexuella trakasserier.

Instagram Stories på väg att bli större än feeden
Instagrams Snapchatinspirerade story-format kan snart bli större än det ursprungliga bildflödet, skriver Techcrunch i en analys. Därför presenterar produktdesignern DJ Sherrets ett förslag på hur Instagram borde se ut om det var "Stories first" som gällde.

Therese Lindgren startar skönhetsbolag
Youtube-stjärnan Therese Lindgren gör som influencer-kollegan Isabella Löwengrip – startar ett skönhetsmärke, skriver Breakit. Tillsammans med kosmetikbolaget CCS healthcare har hon i tysthet startat ett helt nytt företag – Independent beauty sweden.
– Jag kan inte säga något mer om Independent just nu, säger hon i en kommentar till sajten.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.