Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Isabella Lövin kritiserar Miljöpartiets kommunikation

Publicerad: 10 maj 2016, 05:16

Isabella Lövin vill att Miljöpartiets kommunikation förbättras.

Foto: TV4

Föreslagna språkröret Isabella Lövin kritiserar Miljöpartiets kommunikation, Adblock nära en miljard nedladdningar, och Claes Elfsberg gjorde comeback i Aktuellt. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Claes ElfsbergMiljöpartietAdblockFacebookPanamadokumentenIsabella Lövin

Isabella Lövin kritiserar Miljöpartiets kommunikation
Miljöpartiet har inte lyckats förmedla särskilt mycket miljöpolitik den senaste tiden. Kommunikationen i media har handlat om bristande krishantering kring Kaplan, en politiker som vägrar skaka hand med en reporter, försök till att tysta SVT och nu senast under måndagen en kallade en av partiets politiker en Aftonbladetreporter för "dum i huvudet".

Det är inte helt osannolikt att det är händelser som ovan föreslagna språkröret Isabella Lövin syftar till när hon under TV4:s Nyhetsmorgon i dag tisdag säger att partiets kris bland annat berott på dålig kommunikation, där "svekdebatten" skymt sikten för vad partiet står upp för. Just tydligare kommunikation tror hon är det som kan vinna tillbaka väljarna – och det som ska kommuniceras är framförallt vad man faktiskt lyckats med i regeringsställning.

I Resumé kan du läsa en intervju med före detta kollegan på Månadsjournalen, som tror att hennes bakgrund som journalist kan gynna hennes nya jobb som språkrör.

Adblock Plus nära en miljard nedladdningar
Tillväxten har varit enorm de senaste månaderna för Adblock Plus, som nu närmar sig en miljard nedladdningar och dryga 100 miljoner aktiva enheter med programmet installerat, skriver Omni som hänvisar till Techcrunch. I början av året hade tjänsten inte mer än omkring hälften så många nedladdningar och användare. De stora tillväxtsiffrorna presenterade företaget bakom tjänsten, tyska Eyeo, i samband med konferensen Techcrunch Disrupt i New York, vars vd Till Faida sa följande i samband med en intervju på konferensen:
”De flesta av användarna hatar inte annonser. De hatar bara riktigt påträngande annonser som förstör webbupplevelsen”.
LÄS MER: Stämning stoppar inte bolaget bakom den populära adblockern

Elfsberg gjorde comeback i Aktuellt
Nyhetsankaret Claes Elfsberg pensionerades motvilligt i december förra året efter 45 år på SVT. Hyllningarna lät inte vänta på sig och många skulle sakna honom i rutan. Men igår fick många återse den gamla trotjänaren i Aktuellt, skriver Expressen. där han fick rycka in för en kollega som gått på föräldraledighet. Uppdraget var att pressa Gustav Fridolin (MP) och det föreslagna språkröret Isabella Lövin (MP). Och han kommer att vikariera igen, enligt honom själv.

Facebook anklagas för att censurera konservativa nyheter
Enligt ett antal före detta anställda på "trending topics" på Facebooks nyhetsavdelning ska enligt dem själva ha tvingats filtrera bort nyheter av konservativ sort, enligt Omni vars källa blaqnd annat är Engadget. Enligt en person som tidigare arbetat där fanns dessutom stort samband mellan vem som jobbade och vad som "trendade" just då. Facebook förnekar anklagelserna.

Här kan du söka själv i databasen över Panamadokumenten
Under måndagskvällen blev databasen offentlig för vem som helst att söka i. Där finns uppgifer om 200 000 bolag som kopplas till skatteparadis, bland dem omkring 400-500 svenskar, enligt Expressen, som bland annat letat upp före detta ishockeyprofilen John Slettvoll, regissören Staffan Götestam och finansmannen Roger Holtback i databasen.

Mårten Färlin

Dela artikeln: