Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ivar Arpi gör som Svensson – slutar twittra

Publicerad: 25 september 2017, 14:37

Svenska Dagbladets ledarskribent och Twitterprofil Ivar Arpi meddelar att han slutar twittra.


Ämnen i artikeln:

TwitterSvenska DagbladetNiklas Svensson

Förra veckan meddelade en av svenska Twitters stora profiler, Niklas Svensson, att han skulle ta paus från sociala medier på obestämd framtid. Nu följer Svenska Dagbladets ledarkskribent Ivar Arpi Svensson i fotspåren och hoppar av Twitter.

Ivar Arpi har de senaste åren varit en flitig debattör inom svensk politik på det sociala nätverket. Arpi meddelar avhoppet, han uppger att han fortfarande kommer dela sina texter där, i ett Facebook-inlägg.

"Jag vet inte hur många gånger enskilda tweets har tagits ur sin kontext och använts som underlag för halmgubbetexter. Mot mig, mot andra, och säkert av mig också. Hur hade svensk debatt sett ut om vi inte använde Twitter alls? Kanske exakt likadan. Men jag tror inte längre på det. Journalister letar snackisar på Twitter och missförstånd eller medvetna feltolkningar blir utdragna debatter."

"Jag började med Twitter i början av 2009 (då jag mest var Tant Agnes lite tråkigare storebror, vilket fortfarande är sant). Har nu samlat på mig nästan 55 000 följare. Kommer därför inte lämna helt, men begränsa mig till att dela mina texter där framöver. Inte mycket mer än så. Ännu en megafon, alltså. Som att det inte finns tillräckligt många såna redan."

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.