torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Jack Werner: Fruktansvärt tråkigt

Publicerad: 26 maj 2014, 16:56

Jack Werner. Foto: Yasmine Winberg.

Metros digitala stjärnreporter Jack Werner, ansvarig för Viralgranskaren, är nedstämd över beskedet att många av hans kollegor tvingas lämna tidningen som lägger ut produktionen på TT.
– Det är fruktansvärt tråkigt att behöva förlora kollegor och vänner, säger Jack Werner till Resumé.

Ämnen i artikeln:

Jack WernerMetroMediaMedier

MH

Magnus Helander


Jack Werner blir kvar på Metro och kommer att ingå i den lilla digitala redaktion som återstår efter att TT tar över produktionen av papperstidningen.

– Det är fruktansvärt tråkigt att behöva förlora kollegor och vänner. Jag vet ju inte vilka som blir kvar, men mina kollegor är alla människor som jag ser upp till som journalistiska förebilder. Det känns sällan positivt att gå miste om sådana. Samtidigt går vår bransch genom en obönhörligt stålbad, på väg från något och mot något annat, och sådant kommer väl alltid med smärtsamma omstruktureringar, säger Jack Werner till Resumé och fortsätter:

– Vi har ju fått det här beskedet nu i eftermiddag, så det vore lögn att säga att några sådana besked är klart och tydligt än. Men som jag förstått det är det en digitalare redaktion som ska kvarstå i höst, och det är ju till en sådan som jag för ett år sedan rekryterades.

I dagsläget har redaktionen drygt 40 anställda. Större delen av dem kommer att bli av med jobben.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev