Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

Jack Werner: Fruktansvärt tråkigt

Publicerad: 26 Maj 2014, 16:56

Jack Werner.

Foto: Yasmine Winberg.

Metros digitala stjärnreporter Jack Werner, ansvarig för Viralgranskaren, är nedstämd över beskedet att många av hans kollegor tvingas lämna tidningen som lägger ut produktionen på TT. – Det är fruktansvärt tråkigt att behöva förlora kollegor och vänner, säger Jack Werner till Resumé.


Ämnen i artikeln:

MetroJack Werner

Jack Werner blir kvar på Metro och kommer att ingå i den lilla digitala redaktion som återstår efter att TT tar över produktionen av papperstidningen.

– Det är fruktansvärt tråkigt att behöva förlora kollegor och vänner. Jag vet ju inte vilka som blir kvar, men mina kollegor är alla människor som jag ser upp till som journalistiska förebilder. Det känns sällan positivt att gå miste om sådana. Samtidigt går vår bransch genom en obönhörligt stålbad, på väg från något och mot något annat, och sådant kommer väl alltid med smärtsamma omstruktureringar, säger Jack Werner till Resumé och fortsätter:

– Vi har ju fått det här beskedet nu i eftermiddag, så det vore lögn att säga att några sådana besked är klart och tydligt än. Men som jag förstått det är det en digitalare redaktion som ska kvarstå i höst, och det är ju till en sådan som jag för ett år sedan rekryterades.

I dagsläget har redaktionen drygt 40 anställda. Större delen av dem kommer att bli av med jobben.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

MetroJack Werner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.