Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Jack Werner slutar på Di Digital: ”Måste prioritera”

Publicerad: 19 november 2015, 08:56

Jack Werner lämnar Di Digital - efter sex månader.

Foto: Yasmine Winberg.

Stora Journalistprisvinnaren Jack Werner började på Di Digital för sex månader sen. Nu lämnar han för att bli frilans. – Jag har hamnat i det trista läget där jag måste prioritera, säger han.


Ämnen i artikeln:

Jack WernerDi Digital

När Di:s digitala satsning Di Digital startade tidigare i år var Jack Werner ett av namnen som presenterades. Han rekryterades från Metro där han var med och drog igång Viralgranskaren, som han tillsammans med Linnéa Jonjons och Åsa Larsson vann Stora Journalistpriset för i fjol.

Nu lämnar han alltså Di Digital – för att bli frilans. Under tiden på Di Digital har Jack Werner haft sidoprojekt som har upptagit 20 procent av hans arbetstid. Nyligen släppte han en P3 Dokumentär om självmordet på Flashback och han har också släppt "Creepypodden" tillsammans med Sveriges Radio.

– Det är tråkigt att jag måste välja bort en sak för en annan – men jag har inte tid och ork för båda. De saker som jag har gjort på 20 procent av min arbetstid kommer att uppta mer tid än så i framtiden. De ligger mig allihop varmt om hjärtat, så jag inte vill strunta i dem, säger Jack Werner.

Hur har det varit att dela på sin arbetstid och syssla med så totalt olika saker?
– Det är därför det inte går längre. Grundfelet är min idé om hur jag ska jobba: 80 procent på mitt heltidsjobb och 20 procent till hjärteprojekt som jag verkligen tycker om. Utan att säga att jag inte tycker om jobbet på Di Digital, men om jag lämnar det så kommer de projekten som jag brinner för att växa om. Jag hade till exempel ingen aning om att Creepypodden skulle bli en långkörare. Jag visste inte heller om de dörrar som eventuellt öppnades efter att jag gjort en P3 Dokumentär.

Sin sista dag på Di Digital gör Jack Werner nästa fredag.

– Nu direkt kommer jag att spela in fem avsnitt till av Creepypodden. Sen är det lite grejer till som jag inte kan prata om, men som jag tror jag kommer att visa sig snart ändå.

Kan du säga något mer om vad det rör sig om?
– Nej, tyvärr kan jag inte det nu.

Hur har din tid varit på Di Digital?
– Jättebra. Det är så häftigt att man kan få vara med och bygga något inne i en befintlig struktur. Man blir tajta på redaktionen. Finns det någon tech– eller businessjournalist som vill ha en plats hos människor som är öppna för innovationer och som har möjligheter, rekommenderar jag dem att söka sig till Di Digital.

Hur ser du på den aspekten att det är en bristvara med fasta journalistjobb och kanske inte helt enkelt att alltid försäkra sig om en inkomst som frilans?
– Jag har märkt att det finns ett visst intresse för att låta mig föreläsa om saker och ting. Det ska bli en del av min vardag. Jag hade inte ha valt att bli frilans om jag trodde att jag skulle sälja enskilda artiklar, om det hade varit min enda idé. Jag har haft en jävla tur på alla sätt och vis och är priviligierad på så många sätt. Innan jag började på Nyheter24 har jag överlevt under en period som frilans och det har gått ganska bra. Jag tänker att om jag överlevde den perioden, så klarar jag mig nog nu också.

Men är planen att även i framtiden fortsätta som frilans?
– Jag vet inte. Jag gillar och har alltid gillat möjligheten att tacka ja till otippade förslag. Det är en grundbult. Det har präglat beslutet att börja på Metro, Di och överallt. Om jag inte ser något komma – och tror att det kan överraska mig så ... Ja, vi får se.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Jack WernerDi Digital

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.