Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Jack Werner till DI-satsning

Publicerad: 4 mars 2015, 09:07

Jack Werner.

Foto: Yasmine Winberg.

Metros sociala medier-redaktör Jack Werner går till Dagens Industri. Där ska han starta en ny tech-sajt tillsammans med bland annat Daniel Goldberg.


Ämnen i artikeln:

ViralgranskarenMetroJack WernerDagens Industri

Vid årsskiftet lämnade Stefan Lundell och Olle Aronsson Dagens Industri för att starta upp den svenska techsajten Breakit. Nu gör deras forna arbetsplats en egen storsatsning på området genom att rekrytera Jack Werner från Metro och frilansjournalisten Daniel Goldberg. Dessutom ansluter Viktor Ström och Josefin Jakobsson från DI.

– Det kommer att staras en ny sajt. Vi blir en liten redaktion och jag kommer att få skriva mer av de grejer som har jag lagt i bakluckan, eftersom jag skrivit så mycket på Viralgranskaren tidigare. I övrigt kommer vi att skriva om tech och nätbusiness, säger Jack Werner.

Vilka ser du som konkurrenter?
– Jag vet itne riktigt. Jag såg att Fredrik Strömberg twittrade om att det blir en viss överetablering i den sektorn. Men jag vet inte om jag delar den uppfattningen. Det är klart att det är fler som tittar på nätet som en arena där det händer nyheter. Men hittills har vi inte varit så bortskämda med journalistik om grejer som händer där. Jag ser fram emot att läsa mer insatta och kunniga texter om vad om händer på nätet framöver.

Viralgranskaren, som belönades med Stora Journalistpriset i fjol, kommer att drivas vidare av Metro. Och Jack Werner har bara gott att säga om arbetsplatsen han nu lämnar.
– Det har varit min karriärs bästa arbetsplats hittills. Det är bra stämning, högt till taket och det finns lätthet att genomföra sina idéer.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.