Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Jack Werner: ”Trumps presidentvalskampanj fascinerar mig något oerhört”

Publicerad: 26 juli 2016, 11:52

Jack Werner om sina sommarplaner.

Foto: Yasmine Winberg

Jack Werner viger sommaren år Creepypodden, skriver bok och förbryllar sig över Donald Trump.


Ämnen i artikeln:

TwitterJournalistBloggareJack WernerSommarPodcastDonald Trump

Sommarfrågorna går vidare till journalisten, debattören, bloggaren och poddaren – ja, han har många strängar på sin lyra – Jack Werner!

Vad hittar du på i sommar?
– Jobbar, eller rättare sagt ligger och svettas i soffan med min laptop över knäna. Förutom två veckor i augusti viger jag hela sommaren åt arbete med Creepypodden, min bok om bluffar, lögner och myter på nätet som utkommer hösten 2017, och ytterligare ett par mindre åtaganden. Det enda egentligen personligt revolutionerande är att en app som heter 5K under maj och juni har lyckats få min pansarkryssare till kropp att börja kunna jogga. I dag ska jag i 20 minuter springa oavbrutet, något jag inte gjort sedan sexårsåldern, och det för mig är en närmast osannolik bedrift.

Vad läser du i hängmattan?
– Jag har nyligen tagit ett steg uppför nördstegen och gått från att läsa Bengt af Klintberg och Snopes.com till att börja prenumerera på den vetenskapliga tidskriften Western Folklore. Det är en amerikansk journal om folklore som visat sig vara som gjord för mina intressen. Mu Lis artikel ”Chinese Restaurants’ Interior Decor as Ethnographic Objects in Newfoundland” från tidskriftens första nummer från i vintras är en jävla bladvändare. I övrigt, under mer semesterartade former, ser jag fram mot att läsa John Ajvide Lindqvists "Våran hud vårat blod våra ben”, komma ifatt med någon av de alla Stephen King-klassiker jag missat, pröva på Mats Strandbergs ”Färjan” och kanske läsa lite Kapuscinski och Svetlana Alexievich.

Du har skaffat nya Twitterkontot @jackomtrump – berätta?
Donald Trumps presidentvalskampanj fascinerar mig något oerhört, och för att de timmar och dagar jag lägger ner på att bara insupa allt vansinne inte ska kännas helt bortkastade har jag skapat ett Twitterkonto där jag fokuserar helhjärtat på att hålla mig själv och de som vill följa med uppdaterade på vad som händer. Och trots Trumps kommentarer om att dumpa Natoländer, hans gamla spökskrivares fasa för att han ska vinna, hans kärvänliga relation med – och illa dolda stöd från – Putin och hans fans bland gamla Ku Klux Klan-ledare är ändå det allra mest förbryllande med hela skiten att han gott och väl verkligen skulle kunna vinna i november.

Vad händer för dig i höst och vad ser du mest fram emot?
– Fram till månadsskiftet mellan november och december fortsätter Creepypodden att komma ut, vilket kräver ungefär en halvtid av mig, och andra halvtiden delas huvudsakligen mellan boken och föreläsningar på skolor om källkritik på nätet.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.