Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Jackpott för medierna – Facebook kartlägger videotittandet

Publicerad: 11 augusti 2016, 06:21

Facebook ska kartlägga videotittandet.

Foto: Colourbox

Facebook hjälper publicister att kartlägga videotittandet, nu kan du skicka meddelande till Obama och apputvecklingen exploderar. Det är några av nyheterna i dagens morgonsvep.


Ämnen i artikeln:

AppBarack ObamaFacebook

Jackpott för publicisterna – Facebook kartlägger videotittandet
Video är Facebooks största prioritering. Nu flirtar it-jätten med publicisterna och lanserar ett nytt analysverktyg för att de ska kunna få ut det mesta av sina videos. Publicisterna kan minut för minut se tittarnas ålder, kön, vilka områden de tittar från och hur delningar boostar videons visningsantal.
Det är också första gången publicister kan se hur engagemanget går under livesändningar.
”Vi hoppas att dessa uppdateringar ska hjälpa publicister att förstå och bygga sin publik på Facebook mer effektivt. Dessa kommer att börja rulla ut idag och är tillgängligt för alla sidor de kommande veckorna”, skriver Facebook i en pressrelease.

.. och uppdaterar sina 360 videos
Facebook lanserar även verktyg för 360 videos, som blir allt populärare. Tidigare har tittare alltid tvingats välja var på filmen de ska kolla, men skaparna har inte kunnat säga vilka vinklar som varit mest iögonfallande. En guide låter nu videomakare sätta en standard för tittandet. Fönstret kommer automatiskt att flytta runt och fokusera på utvalda ställen. Via en värmekarta ser videomakarna vad människor kollade på i deras 360-videos och kan ta med erfarenheterna i framtiden.

Nu kan du skicka meddelande till Obama
Att skicka ett brev till Vita Huset blir nu mer digitalt. Nu går det nämligen att skicka ett meddelande till president Barack Obama via Facebook. Det görs möjligt genom Facebook Messenger där Vita Huset har lanserat en ny bot, skriver Techcrunch. I boten står att Obama faktiskt läser tio av de meddelanden som skickas varje kväll, som en del av hans rutin. President Obama har sedan tidigare ett Twitter-konto, medan fru Michelle Obama finns på Snapchat.

Viaplay varnar för bedrägerimejl
Lagom till OS, som Viasat sänder, skickar bluffmakare ut mejl med avsändare Viaplay där mottagarna uppmanas lämna ut kontouppgifter. Nu varnar Viaplay för bluffmejlen.
– Det ser trovärdigt ut då det är korrekt stavat samt att avsändaren ser ut att vara noreply@viaplay.com. Men det är falskt, säger Anna Chrona, Kommunikationschef på Viaplay, i en kommentar.

”Inte SVT:s kärnuppgift att kommentera simhopp”
DN:s ledarskribent Susanne Nyström ställer sig frågade till Lasse Kronérs debattare ”OS var bättre förr – när jag kunde se det” och drar även paralleller till Novus undersökning där svenskarna säger att de helst vill se OS i SVT. Hon skriver att 12 miljarder kronor för tv-rättigheterna i Europa för OS är en hisnande summa och public service behöver pengarna till annat. ”Som grävande journalistik, dokumentärer och svenskspråkiga dramaserier – inte att kommentera simhopp”.
Lägerelden i tv-rutan har slocknat, menar Susanne Nyström. Igår stod det klart att tittarna väljer SVT:s Sportnytt framför Viasats OS-sändningar.

Fem miljoner appar i App Store 2020
Planerar du att utveckla en app kanske du bör tänka en vända till. Utbudet är nämligen enormt. Nu säger analysfirman Sensor Tower att antalet appar 2020 kommer ligga på fem miljoner hos App Store. Det är 73 procent fler än vad App Store förutspås innehålla mot slutet av 2016. Spel kommer att stå för den största ökningen.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

AppBarack ObamaFacebook

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.