Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Jag är en dinosaurie som dör med print”

Publicerad: 30 augusti 2013, 13:23

Roger Thorén slutar som Sverige-vd för Talentum och koncernchefen Aarne Aktan tar över. Roger Thorén lämnar också koncernens ledningsgrupp: – Jag är 64 år och har jobbat i branschen i 40 år så det rör sig om en nedtrappning, säger han.


Ämnen i artikeln:

TalentumAarne Aktan

Roger Thorén lämnar dock inte Talentum omedelbart, utan han ska gå sida vid sida med Aarne Aktan fram tills hösten 2014.

Han får den något oklara rollen ”Sweden business specialist:
–  Vi för diskussioner om hur det nya jobbet ska utformas. Så jag kan inte  riktigt säga hur det kommer att se ut, säger Roger Thorén.

Talentum satsar på att modernisera koncernens verksamhet för att öka inte bara konkurrenskraften, utan även vinsterna.

Roger Thorén tycker att känns naturligt att trappa ned nu när företaget gör en storsatsning inför framtiden:
– Det är ju en självklarhet att det inte blir jag som leder en sådan satsning med tanke på min ålder, säger Roger Thorén.

Han  har varit verksam inom mediebranschen i 40 år och gjort alltifrån att  vara reporter och chefredaktör till att jobba som utvecklingschef,  publisher och förlagschef:
– Jag har gjort hela racet. Jag började  jobba vid mitten av 1970-talet och då skulle ju alla skriva om Björn  Borg och jag var ju inget undantag precis, säger Roger Thorén.

Han siktar på en lugn tillvaro när han nu successivt trappar ned för att sedan övergå till pensionslivet:
– Änderna i Haga-parken ser alltid hungriga ut. Så jag skulle nog kunna bidra med en del i det avseendet, säger Roger Thorén.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

TalentumAarne Aktan

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.