Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Jag är inte ansvarig utgivare på Twitter”

Publicerad: 1 september 2015, 08:36

Jan Helin

Foto: Jonas Eltes

I ett blogginlägg kommenterar chefredaktören Jan Helin artisten Richard Herreys stämning mot Aftonbladet. Han konstaterar att han inte är ansvarig utgivare på Twitter.


Ämnen i artikeln:

TwitterRichard HerreyAftonbladetMartin AagårdStämningJan Helin

Artisten Richard Herrey har stämt Aftonbladet för att journalisten Martin Aagård under ett Twitterbråk kallat honom för "din gamle rasist". Artisten kräver tidningen på 30.000 kronor.

I stämningsansökan, som lämnats in till Stockholms tingsrätt, skriver Richard Herrey och hans ombud:

"Aagård har, i egenskap av arbetstagare hos Aftonbladet, gjort sig skyldig till grovt förtal eller i vart fall förtal då han via sitt konto i det sociala nätverket Twitter, i ett inlägg publicerat den 19 juni 2015, utpekat Herrey som rasist samt därefter gjort ett flertal efterföljande inlägg med kränkande uttalanden riktade mot Herrey."

Aftonbladets chefredaktör Jan Helin kommenterar stämningen på sin blogg.

"Jag är inte ansvarig utgivare av Twitter. Om stämningen försöker göra mig till ansvarig utgivare för en amerikansk plattform för sociala medier så kommer det inte att lyckas."

Jan Helin skriver vidare att det inte kan bli en "fråga om ett så kallat principalansvar eftersom de aktuella tweetsen är skrivna utanför arbetstid på ett privat konto".

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.