Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Jag är inte fulklippt”

Publicerad: 23 april 2015, 09:06

Martin Wicklin är programledare för Medierna och driver "Radio Råsunda".

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Tendens program om språkbruket på fotbollsläktare har fått kritik. Bland annat för att ha valt bort stora delar av intervjun med Martin Wicklin, programledare för Radio Råsunda och Medierna i P1. – Jag tycker inte att Tendens har fulklippt mig, säger han själv i en intervju efter programmet.


Ämnen i artikeln:

AIKMartin Wicklin

Resumé rapporterade i förra veckan om Mediernas programledare Martin Wicklin som hamnat i blåsväder efter ett uttalande i AIK-podden Radio Råsunda. Där kallade han domaren Michael Lerjéus för "hora". I P1-programmet Tendens försökte han sedan förklara vad han menade, och bad också om ursäkt i fall någon har tagit illa upp.

Programmets utformning har sedan dess fått kritik. Bland annat av Björn Enjebo som också är programledare i Radio Råsunda. I en debattartikel på Aftonbladet går han till angrepp mot Tendens sätt att redigera programmet.

"Vad gäller "Tendens" så har de för övrigt ca 45 minuter som de valde att inte använda i en intervju med Martin Wicklin, där både de själva och lyssnarna hade kunnat få en bredare bild. Varför detta valdes bort och fokus lades på det negativa kan endast "Tendens" svara på" skriver han.  

För Martin Wicklin själv är det däremot inga "hard feelings" gentemot programmets urval.
– Det är klart att det finns sidor av mig som inte finns med. Men det är inget konstigt. Man väljer bort saker ibland när man gör journalistik. Jag gör det själv – man kan inte sända alltihop, säger han till Tendens.

Han berättar också att det gånga veckan gett honom nya insikter i hur man bör agera.  
– Man måste vara ännu mer tydlig med vad man står för och tycker, så det inte finns något utrymme att missförstå en. Jag har ringt domaren och bett om ursäkt för det jag säger i podcasten, och han har accepterat den. Vi har också diskuterat gränserna för vad man får säga och inte på en läktare.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

AIKMartin Wicklin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.