Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Jag är jättenöjd”

Publicerad: 24 april 2012, 08:06

Jeanette Gustafsdotter.

Foto: Andreas Elgstrand.

Jeanette Gustafsdotter blev kortlivad som vd för Tidningsutgivarna, TU. Hon tillträdde i somras – nu går hon vidare och blir i stället vd för nya branschorganisationen Utgivarna. Per Hultengård blir ny vd för TU. – Det blev en kort tid som vd för TU, men jag är jättenöjd och har hunnit genomföra mycket, säger hon till Resume.se


Ämnen i artikeln:

Jeanette Gustafsdotter

Jeanette Gustafsdotter vd för den nya organisationen Utgivarna.

Per Hultengård blir ny vd för TU.

Den nystartade  branschorganisationen Utgivarna har Sveriges Television, Sveriges  Radio, Utbildningsradion, Nyhetsbolaget Sverige AB, TU och Sveriges  Tidskrifter som medlemmar.

– Jeanette Gustafsdotter är medierättsjurist och har journalistisk  erfarenhet både från public service och kommersiella medieföretag. Hon  är den idealiska vd:n för Utgivarna, säger Utgivarnas  styrelseordförande Ove Joanson i ett pressmeddelande.

Jeanette Gustafsdotter efterträdde Anna Serner som vd för TU i somras. Gustafsdotter var tidigare vd för Mäklarsamfundet.

– Per Hultengård har jobbat på TU  sedan 1991, och är en av Sveriges absoluta experter inom Tryckfrihet och  Yttrandefrihet. Per kommer att bli en utmärkt vd för TU nu när Jeanette  Gustafsdotter går till Utgivarna där TU kommer att vara medlem, säger  TU:s ordförande Tomas Brunegård i ett pressmeddelande.

Jeanette Gustafsdotter är glad över det nya jobbet. Hon har varit starkt engagerad i Utgivarnas framväxt. Under sin tid som TU:s vd har hon hunnit med att minska lokalerna med 40 procent och hon har minskat personalstyrkan med fem personer, samt sänkt medlemsavgifterna.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Jeanette Gustafsdotter

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.