Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Jag är rörd och det känns hedrande"

Publicerad: 11 maj 2011, 08:16

Thomas Sjöberg hoppade av Gräv-seminariet i protest för att han inte blivit nominerad till Guldspaden. I går tog han hem nyinstiftade Frilanspriset. – Jag är rörd och det känns hedrande, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Thomas Sjöberg

Thomas Sjöberg

I början av året hoppade Thomas Sjöberg av ”Gräv”-seminariet eftersom han inte blivit nominerad till Guldspaden för sin bok ”Carl XVI – Den motvillige monarken”.

På frilansdagen, som ägde rum i går, tilldelades han Frilanspriset, ett pris som ska gå till ”en frilans som utfört betydande journalistiska insatser”.

– Det är jätteroligt eftersom priset inte bara är för boken om kungen utan för hela min karriär.

Han fortsätter:

– Jag är rörd och det känns hedrande. De andra finalisterna är oerhört meriterade och det är klart att känns roligt att få priset i sådan konkurrens.

Känns det som en revansch?
– Jag tänker inte i revanschtermer och separerar egentligen de två händelserna från varandra. Jag tror jag lämnar revanschkänslan därhän.

Hur ser det ut framöver?
– Just nu söker jag jobb. Jag letar efter en tillsvidareanställning som redaktör på någon välmeriterad redaktion. Jag tittar på lite olika möjlighter men just nu är ingenting klart.

Thomas Sjöberg tog hem Frilanspriset trots tuff konkurrens. De andra nominerade finalisterna var:

Susanne Ljung, Hörs bland annat i ”Stil” i Sveriges Radio.

Börge Nilsson, Specialiserad på Östeuropa.

Terese Cristiansson, frilansreporter i Afghanistan. Skrivit uppmärksammad bok om Knutbydramat

Jan Gradvall, Musikjournalist

Förutom Äran vann Thomas Sjöberg ett dagsarvode enligt Journalistförbundets frilansrekommendation. Det motsvarar 6 920 kronor

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

Thomas Sjöberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.