Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Jag behövde en paus"

Publicerad: 18 februari 2011, 13:01

Sportankaret Nora Strandberg har tagit tjänstledigt från Canal plus hela 2011. Nu är hon programledare för nya magasinet P3 Sport och funderar på att plugga i höst. – Det skulle vara intressant att jobba med djupare samhällsjournalistik i framtiden, säger hon till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Canal Plus

Nora Strandberg. Foto: TV4.

Nora Strandberg, 29, har en kometkarriär bakom sig på några av landets största sportredaktioner. Hon har jobbat på Expressen, Radiosporten och TV4 där hon även var programledare för Nyhetsmorgon och reporter i När & Fjärran.

2007 värvades hon till Canal plus där hon fick leda Supersöndag med Premier League-fotbollen.

– Det har funnits en svaghet i att vi har varit den sista hundraprocentigt manliga utposten i svensk sportjournalistik. Och när vi tittade runt fanns det en person som var helt överlägsen och det var Nora. Hon är bäst, säger sa Canal plus programdirektör Mats Örbrink då.

Men när Canal plus förlorade Premier League-rättigheterna i fjol började Nora Strandberg fundera på sin roll och framtiden. Då beslutade hon sig att ta tjänstledigt i år för att utvecklas som journalist.

– Större frågor väcktes kring vad man vill med sin karriär. Jag älskar att jobba med fotboll. Det finns ett djup i sportjournalistiken också – och det finns mer att ta av. Samtidigt kommer jag från en kulturfamilj med kulturarbetare och jag kan tänka mig att jobba med research och djupare samhällsjournalistik.

I ett första skede arbetar hon nu, fram till slutet av mars, som programledare för nya magasinsprogrammet P3 Sport, som placerar sporten i ett vidare samhällsperspektiv.

– Jag kände att jag behövde en paus, jag har jobbat stenhårt konstant sedan jag var 16 år. Programledarjobbet på Canal plus är ett drömjobb som jag trivs jättebra med, men jag vill inte bli för smal som journalist.

Så att du tog beslut om tjänstledighet från Canal plus har inget att göra med att Lasse Granqvist, Jens Fjellström och Tommy Åström tog hand om produktionen efter OTW?
–  Nej, det har det inte. Jag ser fram emot att komma tillbaka till Canal plus – jag vill tillbaka – men jag kände att jag ville prova på något annat ett tag.

Till hösten funderar Nora Strandberg på att plugga.

– Vi får se vad det blir jag har inte bestämt mig för vad än. Jag är sugen på att förkovra mig och det kanske blir retorik.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Canal Plus

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.